• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Eski Belediye Başkanı Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Tutuklananlar arasında eski belediye başkan yardımcısı, muhasebe müdürü, belediye meclis üyesi, zabıta müdürü ile yardımcısının da bulunduğu belirtildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 2008 yılı içindeki yaklaşık 2 milyon liralık yolsuzluk iddiaları mercek altına alınmış ve yapılan operasyonda aralarında başkan ve yardımcıları da olmak üzere 30 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguların ardından adliyeye sevk edilen 26 kişiden 8’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski belediye başkan Cemil E’nin yanı sıra eski başkan yardımcısı Ali S., eski muhasebe müdürü Tarık K., eski belediye meclis üyesi Gülbeyaz K., eski zabıta müdür ve yardımcısının da bulunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili basında çıkan haberlerin ardından İçişleri Bakanlığı kontrolörlerinin hazırladıkları raporlar doğrultusunda Sayıştay’da işlemler başlatılmıştı. Bu incelemelerin ardından cumhuriyet savcılığı talimatıyla şüpheliler gözaltına alınmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir