• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Yusufiler ve Onların Yakınları Adına
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bu ülkede Müslümanların zulme uğradığı herkesin malumu. Camide kuran dersi verdiği için, bir kaç gence İslami sohbet yaptığı için müebbet hapis alan Yusufilerden ve onları görebilmek için otuz - otuz beş saat yol çilesine katlanan yakınlarından bahsediyorum. Gümüşhane Kapalı Cezaevinde kalan İskender Tutar ve Naşit Tutar adlı iki yakınımın ziyaretine gitmek için Elazığ’dan Diyarbakır’a gittim. Diyarbakır’da yeni kurulmuş olan Yusufi derin katkı ve yardımlarıyla Gümüşhane’ye ulaştık.

Daha on yedi - on sekiz yaşlarındayken İskender Tutar gibi zindanlara giren ömrünün en güzel yıllarını orada geçiren bir çok abi ile tanıştım. İnanın onları anlatmak için veya tanıtmak için sadece nur yüzlerini görmenizi isterim. Onlar zindanı medreseye çevirmiş alemlerin Rabbinin kendileri için seçtiği kadere boyun eğmiş muvahhidlerdir. Uzun yıllar zindanlarda olsalar da yakınlarına zindandan devşirdikleri imanı ve teselliyi ikram eden mukrimlerdir onlar. Alınlarında izleri, Yusufun Medresesinde mezun olup ilahi adaletin yeryüzüne hakim olmasına vesile olmak için çırpınıp duran, Kuranı mutalaa eden şakirdlerdir onlar. Kurandan aldıkları feyzi romanlara, köşe yazılarına, hikayelere dönüştürerek halkımıza sunan yazarlardır onlar.

On yedi yıldır gençliğini, ömrünün baharını zindanlarda geçiren, ayda bir bir saatçik görüşler harcinde sarılıp öpemediği, oğullarına hasret analardan, kahır yüklü babalardan, eşinden koparılmış iffetli bacılardan bahsedeyim. Babasını görmek için otuz saatlik yol çilesini çekip cezaevine giden fakat arama esnasında mantosunun demir düğmesinden dolayı arama aletinin düdüğü öttüğü için mantosunu çıkarmasını isteyen gardiyanlara başkaldıran iffetli bacılardan bahsedeyim. Göz yaşları ile yapılan zulmü babasına şikayet eden mazlum bacılardan... Küçüçük yavrulardan zindan yollarında büyüyen bebelerden her şeye rağmen of çekmeyen analardan bahsedeyim. Bu kahrın sonucu inşallah ilahi adaletin yeryüzüne tecellisi olacaktır. Her şeyin bir bedeli vardır. Yusufiler ve onların yakınları da yeryüzüne Şeriatı Ğarra’nın hakimiyetine vesile olacak bedeldir, pahadır.

Ya Rab yeryüzündeki tüm mazlumlara, Mustazaflara yardım et. Hz. Yusuf’a nasip ettiğin ilahi adaletin yeryüzüne gelmesine vesile olmayı şu anda zindanlarda yatan tüm Yusufilere de nasip eyle. Ahir zamanda yaşayan, küfrün bataklığında boğulmak üzere olan yeryüzü halklarına ilahi adaletin ferahlığını tüm Yusufilerin vesilesi ile tattır.
 
Abdulkadir Aydoğan / Elazığ / Yaş:24

Bu haberler de ilginizi çekebilir