• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
İsrail`le ilişkileri İyileştirmek İçin Özel Temsilci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’le ilişkileri iyileştirmek için Tel Aviv’e bir özel temsilci gönderdiği öne sürüldü.

Filistin’in SAMA haber ajansının bildirdiğine göre İsrail’in Kanal 10 televizyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye İsrail ilişkilerindeki gerginliği gidermek için İsrail’e bir özel temsilci gönderdiğini bildirdi.

Habere göre Başbakan Erdoğan tarafından görevlendirilen Türkiyeli yetkilinin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Kanal 10 televizyonunun 12 Mayıs’ta da Amerika’nın bölgedeki iki önemli müttefiki arasındaki krizin giderilmesi için gösterdiği çabalar sonucu Türkiye İsrail ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanmaya başladığını bildirdiği açıklandı.

İsrail televizyonunun son gelişmeyle ilgili olarak İsrail ve Türkiye’nin ikili ilişkilerdeki krizi çözmeye istekli olduğunu; ancak İsrail’in Mavi Marmara gemisindeki 9 Türkiye vatandaşının şehid edilmesi olayından dolayı özür dilememesi durumunda ilişkilerde iyileşme beklenmediğini ifade ettiği bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir