• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
`Yahudi Kavmi Yok, Yahudilik Dini Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yahudi profesör kitabında “İşgal altındaki Filistin topraklarının Allah’ın İbrahim (a.s) aracılığıyla Yahudi halkına vaat ettiği topraklar olduğu”ndan kuşku duyduğunu söylüyor ve bu konuda Siyonistlerle adeta alay ediyor.

Siyonist söylemi eleştiren tavrıyla tanınan Profesör Sand, Tel Aviv Üniversitesi`nde tarih dersleri veriyor.

Dört sene önce de “Yahudi Halkı Nasıl Uyduruldu?” ismiyle bir kitap yayınlamış ve kitabında Yahudiliğin millet değil bir din olduğunu savunmuştu.

Romalıların 2000 yıl önce Yahudileri kovmadıklarını da iddia eden Sand şunları söylüyor: “Romalılar hiçbir zaman savaşlarda bir kavmi yok etmemiş ve başka bölgelere göndermemiş. Büyük bir ihtimalle o zaman Filistin’de bulunan halk Yahudiliği seçmiştir. İslam yayıldıktan sonra da Yahudiliği bırakıp İslam’a geçmiştir.”

Sand devamla şunları söylüyor: “Bugünkü Filistinliler daha önce Yahudiliği kabul eden o insanlardır. Bir kısmı İsa’nın öğretisine inanarak Hıristiyan olurken, büyük bir kısmı ise insanları kendine inandırmak için barışçıl yollar takip eden ve ikna metodunu tercih eden İslam’ı seçmiştir.”

Siyonistleri kızdıracak bilgiler vermeye devam eden Yahudi profesör sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tarihin hiçbir döneminde Yahudi halkı diye bir halk olmamıştır. Tarihte Yahudi dini vardır. Dışa göç olayı da olmamıştır. O nedenle Yahudilerin vatanlarına dönmeleri de söz konusu değildir. Bu konuda her şey uydurmadır. Siyonistler İsrail devletini kurmak için bunu uydurmuş ve kullanmışlardır.”

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir