• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Doğubayazıt Mustazaf-Der Şubesinden Kapatılmaya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaf Der`in kapatma kararından sonra tepkiler gelmeye devam ediyor. Kapatılan Mustazaf-Der Doğubayazıt şubesi tarafından düzenlenen ve bu gün uzun bir araç kuyruğu ile oluşturulan konvoyla şehre giriş yapan Mustazaf Der üye ve gönüllüleri, merkez camiine geldiler. Merkez camiinde kılınan Cuma namazı sonrası çarşı merkezinde yapılan basın açıklamasında üst mahkemenin vermiş olduğu kararın hukuku katletmek olduğu vurgulandı.
 
"Fakirlikle Mücadele İçin Yüz Binlerce Aileye Yardım Eli Uzatıldı"
Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Mustazaf Der yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Mustazaf Der Van Şube başkanlığını da yürüten Av. M. Mehdi Oğuz, Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin bu coğrafyada yaşanan problemlerin nedeni olarak fakirlik cehalet ve ihtilafları gördüğünü ve hayatını bunlarla mücadele etmek için geçirdiğini ifade ederek, 2004 yılında kurulan Mustazaf Der`in de bu minval üzere hareket ettiğine işaret etti. Oğuz, Fakirlikle mücadele için yüz binlerce aileye yardım eli uzatıldı. Toplumumuzun her kesimindeki mağdur ve muhtaçlar, dul ve yetimlere yardım yapıldı. Cehaletle mücadele edildi. Birçok çocuğumuzun, gencimizin maddi sıkıntıları giderilerek manevi değerler gölgesinde iyi bir eğitimden geçirilmesi için çalıştık. İmkânı olmayan binlerce gencimize yardım eli uzatıldı. Cehaletin, sadece okuma-yazma bilmemenin olmadığını ve asıl cehaletin insanın Rabbini tanımaması olduğunu anlattık ve insanlarımızın yaradılış gayesini bilmesi adına önemli bir varlık ortaya koyduk" diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
"Kürt Sorununun İslam Kardeşliği Esasları Çerçevesinde Çözülmesi Yönünde Çalışmalar Yürüttük"
Doğu ve güneydoğu toplumunda toplum içerisinde süregelen ve toplumumun kanayan yarası olan ihtilaflarla mücadelede çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Oğuz, "Bu amaçla kangren haline gelen birçok kan davasını ve ihtilafın çözümünde arabuluculuk yaptık. Allah`a hamdolsun birçoğunun çözümünü de sağladık. Yine ülkemizin en büyük ihtilaflarından olan Kürt sorununun İslam kardeşliği esasları çerçevesinde çözülmesi yönünde çalışmalar yürüttük, ümmetin yetimleri ve türlü türlü katliamlara maruz bırakılan mazlum Kürt halkına sahip çıktık" diyerek Mustazaf Der`in toplum barışında yüklendiği misyonun önemine değindi.
 
"Bütün Bunlar Yaşanırken Güvenlik Güçleri Yapılanlara Sessiz Kaldı"
Mustazaf Der olarak bu hayırlı çalışmaları yapmalarının karşısında şer odaklarının da boş durmadığını ve Mustazaf Der`in hayırlı çalışmalarından rahatsız olan şer odaklarının önce karalama kampanyaları başlattığını belirten Oğuz, "Bu kampanyalar tutmayınca da saldırılar başladı. Birçok yerde derneklerimize saldırdılar. Dernek binalarımız ateşe verildi. Üye ve gönüllülerimiz yaralandı. Yüksekova Mustazaf Der Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna kardeşimiz şehit edildi. Dernek binası ateşe verildi. Bütün bunlar yaşanırken güvenlik güçleri yapılanlara sessiz kaldı. Bununla da yetinmediler, birçok üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaparak gözaltına aldılar ve yargıladılar. Bundan da sonuç alamayınca derneklerimize komplolar kurdular. Kurdukları komplolarla üyelerimize ağır cezalar verdiler. Geçmişte de olduğu gibi bu gün de mazlum Müslüman halkımız iki ateş arasında bırakıldı. Ancak Allah`ın yardımıyla, sağduyumuzla oynanan oyunlara gelmedik ve oyunları boşa çıkardık. Bu kirli oyunlarla sonuç alamayınca derneğimizi kapatmakla yeni bir kirli oyun oynamak istiyorlar. Derneğin kapatılmasına gerekçe gösterilen bahaneler kurdun kuzuyu yemek için ileri sürdüğü bahaneler kabilindedir. Mustazaf-Derin kapatılmasının gerçek nedeni Müslüman halkımız çok iyi biliyor. Biz bu gerçekleri bilmeyenlere ve bilmek istemeyenlere buradan yeniden haykırmak istiyoruz. Derneğine sahip çık şimdi ahde vefa zamanı" diyerek bu hususta tüm Müslümanların duyarlı davranmaları gerektiğine vurgu yaptı.
 
"Kurulduğu Günden Beri Birçok İlke İmza Atmış, Kısa Sürede Etkin ve Söz Sahibi Yetkin Bir Dernek Olmuştur"
Av. M. Mehdi Oğuz`un konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Mustazaf Der Doğubayazıt Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, Mustazaf- Der`in Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve Mustazaf bırakılmış halkın kaybettiği değerleri yeniden inşa etmek yolunda kurulduğunu belirterek, "Derneğimiz yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle mazlum ve Mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Kurulduğu günden beri birçok ilke imza atmış, kısa sürede etkin ve söz sahibi yetkin bir dernek olmuştur. Yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiştir" dedi.
 
"Emniyet Gücü Bize Yapılan Saldırıları Önlemedi Failleri Ortaya Çıkarmak İstemedi"
"İnancımız gereği ve halkımızın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edindik" diyen Arvas, halka hizmeti ibadet nazarıyla gördüklerini ve bazı derin odakların bu halkın Mustazaf Der camiasına olan yönelişini hazmedemediğini belirtti. Arvas sözlerini şöyle sürdürdü: "Derin ve karanlık yapılar önce kontrollerindeki çetelerini derneklerimize ve üyelerimize saldırttılar. Derneklerimiz kundaklandı, üyelerimiz darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü bize yapılan bu saldırıları önlemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Bu tutumu ile saldırganları cesaretlendirdi. Ellerimizde Kuran-ı Kerim ve gıda yardım paketleri dışında bir şey olmadıklarını gördükleri halde bizlere bu zulmü reva gördüler. Tüm baskı, tehdit, şantaj, yıldırma ve yıpratma faaliyetlerin, gözdağı verme faaliyetlerine rağmen halkın gösterdiği teveccühe engel olamadılar. Nihayetinde niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle derneğimize kapatma davası açtılar. Nihayetinde açılan kapatma davası Yargıtay tarafından onanarak derneğimize tebligat yapıldı. Bizler hiçbir zaman, zalimlerden adalet ve merhamet beklemedik, beklemiyoruz. Sadece tarafsız olmalarını istedik. Tüm yalanlara iftiralara, hile, tuzak ve komplolara, provokasyonlara rağmen derneğimiz kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Anlımızın açık, yüzümüzün ak olduğu halkımızın malumudur."
 
"Tüm Bunları Sormak Lazım"
Verilen kararın hukuk dışı bir karar olduğunu ifade eden Arvas, "Hukukun dışına çıkıp derneklerimizi kapatanlara üyelerine caza verenlere ve verdirtenlere Mustazaf Der`i kapatmalarının sebebinin, Allah`ın kitabına ve Peygamberin sünnetine sarılmamız, Peygamber sevdalısı yüzbinleri bir araya getirmemiz, Resmi ideoloji yerine İslam`ı referans almamız, dayatmacı tek tipçi zihniyetinize karşı çıkmamız, Mazlum ve Mustazaf Müslüman halkımıza sahip çıkmamız ve onların dertleriyle dertlenmemiz, aç olduğu için hırsızlık yapmak zorunda bırakılan fuhuş vb. ahlaksızlıklara bulaştırılan gençleri o bataklıklardan kurtarmamız, harabelerde, sur diplerinde içki, bali ve uyuşturucu bataklığına sürüklediğiniz insanlarla ilgilenip onları camilere götürmemiz, gençlerimizin ahlakını bozmak için kızlı erkekli ortamlar yapmak yerine haremlik ve selamlığın uygulandığı etkinlikler yapmamız, ahlaki yozlaşmaya engel olmamız, Toplumun ıslahı için çalışmamız, fitne ve fesadınıza, toplumu bozma projelerinize mani olmamız olmasın sakın. Evet, tüm bunları sormak lazım" şeklinde konuştu.
 
"Mustazaf Halkımızı Zalim ve Müstekbirlerin İnsafına Terk Etmeyeceğiz"
Mustazaf Der`in kapatılmasının kendilerince bir engel olarak algılanmadığını ifade eden Arvas, "Derneğimizin kapısına kilit vurulmuş olabilir ama kalplerimize kilit vurulamaz. Derneğimiz kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonumuzu sürdürmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve Mustazaf halkımızı zalim ve Müstekbirlerin insafına terk etmeyeceğiz" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir