• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Van Olay Gazetesi: Van, Yeni Çekim Merkezidir
Van Valisi Münir Karaloğlu, Doğu Anadolu Bölgesinin çekim merkezinin Van olduğunu belirterek, "Van, bu özelliğini bugün kazanmış değil. 7 bin yıldır böyledir. Van, Urartu medeniyetine 300 yıl başkentlik yapmış kadim bir kenttir." dedi.

Doğubayazıt Mustazaf-Der Şubesinden Kapatılmaya Tepki
Geçen hafta alınan kararla kapatılan Mustazaf-Der camiası kararı yaptıkları basın açıklamalarıyla kınamaya devam ediyor. Mustazaf - Der Doğubayazıt şubesi düzenlediği bir basın açıklamasıyla kapatma kararını sert bir dille kınadı.

Van Postası:
Konutları Az Hasarlı Olan Vanlı Depremzedelere, Bir Defaya Mahsus Bin 250 Tl Yardım Yapılacak

Bakanlar Kurulu, Van'da meydana gelen depremler nedeniyle fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere bin250 TL karşılıksız yardım yapılacak.

Van'da Balık Göçü Başladı
Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayan inci kefali balığı, yumurtalarını
bırakmak için tatlı su yataklarına göç etmeye başladılar


Vangölü Ekspres:
Alanyalı İşadamlarını Kabul Eden Vali Karaloğlu, Van'a Yatırım Çağrısı Yaptı
Van Valisi Münir Karaloğlu Doğu Anadolu, Bölgesinin çekim merkezinin Van olduğunu belirterek, "Van, bu özelliğini bugün kazanmış değil. 7 bin yıldır böyledir. Van, Urartu medeniyetine 300 yıl başkentlik yapmış kadim bir kenttir." dedi.

Van Belediyesi'nden Fidan Dikimi
Van Belediyesi tarafından Kurubaş Tepesi'ne 3 bin fidan dikildi.

Gazetevan: Orta Hasar Bilmecesi!
Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, şu ana kadar belediyeden ruhsat almak için başvuruda bulunan kimsenin olmadığını söylüyor.

BDP Başkanı Demirtaş : 'AKP Van'ı Alamaz'
BDP Başkanı Selahattin Demirtaş: 'AKP Van'ı Alamaz' Biz de Paris, Roma, Newyork Belediyelerini istiyoruz.

Medyavan: Van'a Yatırım Çağrısı
Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (VASİAD) ev sahipliğinde Van ve Erciş'te gezi ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) üyeleri ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri; Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Alanyalı işadamlarını Van'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, Alanya Belediyesi ve işadamlarına, Erciş ilçesinde yapmayı planladıkları projelerden dolayı teşekkür etti.

Orta Hasar Bilmecesi!
Van'da meydana gelen depremlerin ardından orta hasarlı olarak tespit edilen yaklaşık 10 bin konutun yüzde 80'e yakınının ruhsatı bulunmuyor.

Merkür Haber: Japon Konuklar Misafirperverliğimize Hayran Kaldı
Van depreminde yaşamını yitiren Dr. Atsushi Miyazaki'nin ailesi ile yaralı kurtulan Kunnai Miyuki, Ankaralı İşadamı Cumhur Gözüm'ün evinde, ağırlandı. Japonlar Türk misafirperverliğine hayran kaldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir