• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Mustazaf Der`in Araç Konvoyu Gaziantep Yolunda…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Yaptığı dev etkinliklerle isminden sıkça söz ettiren ancak Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nce açılan kapatma davasının geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından onanarak kapatılan Mustazaf Der`e destek çığ gibi büyüyor.

Kapatma kararı üzerine her kesimden tepkiler gelirken, birçok ilde kitlesel basın açıklamaları yapılıyor. Bu kapsamda Şanlıurfa`da dün yapılan kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve derneğin üye ve gönüllerinden oluşan bir grup Diyarbakır`dan araç konvoyu ile yola çıkmıştı.

Şanlıurfa girişindeki polis engeline rağmen kitlesel basın açıklamasına katılan konvoy, Gaziantep`teki kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere Şanlıurfa`dan hareket etti. Araç konvoyunun yol güzergâhında bulunan Suruç, Birecik ve Nizip`ten de konvoya katılımın olduğu gözlendi.

Bugün saat 14.00`te Gaziantep Maarif Kavşağında, Mustazaf-Der`in kapatılması ve başörtülü kızının eğitim hakkında ısrar eden anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası kitlesel basın açıklamasıyla kınanacak. Kitlesel eylemde kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz`ın basın açıklaması öncesi derneklerinin kapatılmasıyla ilgili kısa bir konuşma yapması bekleniyor.

Her hangi bir engelleme olmaması durumda konvoy saat 12.00`de Gaziantep`te olması bekleniyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir