• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
8 Saatte 4 Hastane Dolaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalıştığı iş yerindeki yük asansöründe oluşan arızayı düzeltmeye çalışan Özcan Kılıç, dün saat 19.00 sıralarında kolunu sıkıştırarak yaralandı. Yakınları Kılıç’ı önce Samatya İstanbul Hastanesi’ne getirdi. Burada yaklaşık 4 saat boyunca bekleyen Kılıç, iddiaya göre nöbetçi radyolog olmadığı için tedavi edilemedi. Samatya İstanbul Hastanesi’ndeki doktor, Kılıç’ın kolunda nabız atmadığını ve renkli röntgen çekilmesi gerektiğini söyledi. Hastanede Dopplor USG cihazı olmasına rağmen kullanacak radyolog olmadığı için başka hastanelerden yardım istendi. Acil serviste uzun süre bekleyen hasta, buradan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi. Ancak burada da içeriye alınmadığı öne sürülen Kılıç, daha sonra Şişli Etfal Hastanesi`ne gönderildi.

HASTANELERDE CİHAZ VAR DOKTOR YOK

Ambulansla getirildiği Şişli Etfal Hastanesi’nde bir müddet bekleyen Kılıç, burada beyin tomografisi çekildikten sonra radyolog olmadığı için tekrar Samatya İstanbul Hastanesi’ne gönderildi. İstanbul Hastanesi’nde yaklaşık 40 dakika daha bekleyen Kılıç, son olarak Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İstanbul gibi büyük bir şehirde hastanelerde nöbetçi radyolog olmamasına tepki gösteren Özcan Kılıç’ın kardeşi Özgür Kılıç, “Kardeşimin kolu sıkıştığında hastaneye getirdik. Ancak hastanede uzun süre bekledikten sonra doktor bize radyolog olmadığını söyledi. 112 acil servisten hastanelerde radyolog bulunmasını istedik. Ancak hiçbir hastanede nöbetçi radyolog yokmuş. Hastanelerde cihaz var ancak kullanacak uzman yok. Bizi Cerrahpaşa’ya oradan da Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk ettiler. Saatlerdir kardeşimi tedavi ettirmeye çalışıyoruz ama Şişli’den de tekrar Samatya İstanbul Hastanesi’ne gönderdiler. Koskoca İstanbul’da bir tane radyolog olmaz mı?” şeklinde konuştu.

Kolundan sakatlanan Özcan Kılıç’ın eniştesi Mustafa Ünlü ise, ”Bir tane renkli film çektirmek için 7 saattir bekliyoruz. Böyle saçmalık olmaz. Akşam 19.00’dan beri hastane hastane geziyoruz. Şimdi hastamızın kolu sakat olsa bunun hesabını kim verecek?” dedi. Son olarak Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Özcan Kılıç’ın burada tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir