• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Kürtçe Propagandaya Hapis Cezası Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yabancı dillerle seçim propagandası, hediye ve anket yasağı, dini işaret ve Türk Bayrağı yasağı gibi seçim suçlarında hapis cezası kaldırılarak para cezasına çevriliyor.

Star Gazetesi`ni,n haberine göre yasada düzenlenen bir yıla kadar hapis cezaları, 300 güne kadar adli para cezasına dönüştürülecek.

Teklifte, “Oy verme gününden önceki günün saat 18.00’inden sonra ve oy verme gününde umumi veya umuma açık yerlerde toplantı veya propaganda yapanlar veya bu maksatla yayınlarda bulunanlar veya oy vermenin serbestlikte yapılmasına tesir edebilecek mahiyette söz, yazı vb. propaganda yapanlar veya asılsız şaiyalar çıkaranlar üç aydan altı aya kadar hapis ve yetmiş beş bin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar” hükmü değiştiriliyor.

Bu fıkradaki üç aydan altı aya kadar hapis cezası, 100 günden 200 güne kadar adli para cezasına dönüştürülürken, aynı maddenin ikinci fıkrasında düzenlenen altı aydan bir yıla kadar hapis cezası da ‘200 günden 300 güne kadar adli para cezası’ şeklinde düzenlendi

Bu haberler de ilginizi çekebilir