• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; 'Hayatını Kaybeden Öğretmen Sayısı 4'e Yükseldi' Batman-Bismil karayolunda meydan gelen feci kazada hayatını kaybeden öğretmen sayısı 4'e yükseldi.

'Rahmet İklimi Başlıyor'
Mübarek üç aylara girerken bölgenin kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçarslan'dan Müslümanlara önemli uyarılar geldi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Otomobil Köprüye Çarptı: 3 Ölü‏'
Batman-Bismil karayolunda meydana gelen feci kazada 3 öğretmen hayatını kaybetti. 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı.

'Maaş Zammına Bordro Yakarak Tepki Gösterdiler'
KESK Batman Şubeler Platformu, hükümetin açıkladığı maaş zammı teklifi için Gülistan Caddesinde bir basın açıklaması yaptı.

Batman Gazetesi; 'Otomobil Köprüye Çarptı: 3 Ölü'
Batman-Bismil karayolunda meydan gelen feci kazada 3 öğretmen hayatını kaybetti, 1'i ağır olmak üzere 2 kişi de yaralandı.

'İki Afgan Aileye Yardım Eli'
Umut-Der Afganistan'dan göç edip Batman'a gelen iki aileye eşya ve gıda yardımında bulundu. Yaptığı yardımlarla ve hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Der Gıda Bankası yardıma muhtaç iki Afgan asıllı fakir aileye yardımda bulundu.

Batman Postası; ''Ölülerinizi Yeni Yerleşim Yerine Gömünüz''
Hasankeyf Kaymakamlığı ilçe halkına duyuruda bulunarak, vatandaşların 1 Haziran'dan itibaren ölülerini yeni yerleşim alanındaki mezarlığa defnetmelerini istedi.

Batman Pusula Gazetesi; '4 Öğretmen Kazada Can Verdi'
Batman Diyarbakır karayolunda meydana gelen feci kazada 4 öğretmen olay yerinde feci şekilde can verdi. Ağır yaralanan bir öğretmen ise kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

'Öğrenciler Risk Altında'
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, dün akşamki yağmurdan sonra Petrolkent Mahallesinin her yağış sonrasında etkili olan taşkın sel suları yüzünden 16 mayıs ilköğretim okulu öğrencilerinin risk altında olduğunu belirterek, olası risklerin önlenmesi için ihata duvarı çekilerek derenin çevresinin tel örgülerle çekilmesini önerdi.


Batman Barış Gazetesi 'Asırlık Hasankeyf büyüledi'
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Merkezinde 'Müzeler Günü' etkinliği düzenlendi.

Batman Medya Gazetesi; 'Ölüme gittiler'
Görev yaptıkları okuldan araçla ayrılarak hafta tatili için yola çıkan öğretmenlerin bulunduğu özel oto, Salat köprüsünde bariyerlere çarptı. Kazada biri bayan 4 eğitimci feci şekilde can verdi. Bir öğretmen ise ağır yaralandı.

"Gençlerde, Batman'ın Aydınlık Geleceği Var''
Vali Ahmet Turhan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, 19 Mayıs'ın dil, din ve ırk ayırımı olmaksızın tüm milletin, işgalcilere karşı, geleceğine ve onuruna sahip çıktığı tarihte eşine az rastlanır bir destanın adı olduğunu söyledi.

Batman Umut Gazetesi; 'BATSO: "Bu Karar Vicdanları Sızlatır"'
BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Gaziantep'te kızının başörtüsü nedeniyle 2 yıl 10 ay ceza verilen annenin durumu gibi olayların vicdanları sızlattığını belirterek, yıllar boyunca Türkiye de konuşulmasına rağmen başörtüsünün çözülememiş olması Türkiye'nin büyük bir ayıbı olduğunu kaydetti.

Batman Doğuş Gazetesi; 'SGK'dan İş Adamlarına Plaket'
Batman Sosyal Güvenlik Kurumu düzenli ve en yüksek prim ödeyen 1 iş adamına plaket verdi.

Batman Duruş Gazetesi; 'Hasankeyfli Çocuklar Kitap İçin Yarıştı'
Hasankeyf Kaymakamlığı SODES kapsamında çok yararlı bir projeye imza attı. Proje için Atomik Yayın-Dağıtım firması kitap fuarı düzenledi.

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Köprü Ağır Aksak'
Yıllardır gündemi meşgul eden Kantar köprüsünün temeli nihayet atıldı. 50 köyün Batman'a mesafesi 20 km'ye düşürecek Katar köprüsünün çalışmalarını inceleyen İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, "Tek kırıcı ile çalışmalar sürüyor. Çalışmalar yetersiz" dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir