• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Ülkenin Büyük Bölümünde Yağış Geçişleri Görülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin büyük bir bölümünde bahar mevsimine uygun, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağış geçişlerinin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu başta olmak üzere iç bölgelerde güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği ve bu nedenle yer yer toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığı Trakya ile güneybatı kesimler başta olmak üzere yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, Karadeniz kıyıları ile iç bölgelerde lodosla birlikte 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, iç bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde bahar mevsimine uygun, sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağış geçişlerinin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında lokal kısa süreli fırtına vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç bölgelerde güneyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgar nedeniyle İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş Mesafesinde düşüş, Hava Kalitesinde azalma) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusunun (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: arçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu (Yozgat, Kayseri, Sivas) ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah Zonguldak ve Düzce çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra Sinop dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu,öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak) ile akşam ve gece saatlerinde Erzurum, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; İç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (10/24)
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/21)
İzmir: Gökgürültülü sağanak yağışlı (13/22)
Bursa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/19)
Konya: Gökgürültülü sağanak yağışlı (7/21)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/29)
Mersin: Çok bulutlu (20/27)
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/28)
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/30)
Şanlıurfa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (19/32)
Gaziantep: Gökgürültülü sağanak yağışlı (14/29)
Mardin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/27)
Van: Çok bulutlu (7/22)
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı (11/26)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir