• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Ankara İkra Eğitim Der'den Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - İkra Eğitim Der Ankara şubesi yaptığı basın açıklamasıyla, Mustazaf-Der'e, Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesince verilen kapatma kararının Yargıtay tarafından onanmasını ve Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından eğitim hakkı elinden alınan başörtülü kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesini kınadı.

 

Mustazaf Der'in kapatılmasıyla hukukun bir kez daha ayaklar altına alındığı ifade edilen açıklamada, birçok il ve ilçede faaliyet yürüten Mustazaf-Der'in hem kapatılma sürecinde hem de kapatıldıktan sonraki süreçte, sürekli demokrasiden ve ifade özgürlüğünden söz edenlerin kör, sağır ve dilsiz kalarak üç maymunu oynadıkları belirtildi.

 

Açıklamada, "Mustazaf-Der, her türlü zulüm ve haksızlıklar karşında mazlumun sesi olması, Allah ve Resulünün sevgisini kalplere nakşetmek için milyonları bir araya getirmesi, yıllarca çözülemeyen ve birbirinin kanını akıtan aileleri Evs ve Hazreç gibi birbirine kardeş kılması, her geçen gün artmakta olan içki, madde bağımlılığı, ahlaksızlık ve hırsızlığa karşı mücadele etmesi ve bu bataklık içinde çırpınan gençlere yardım elini uzatması gibi her türlü sosyal alanda yapılan hayırlı çalışmaları görmezden gelmeleri Türkiye hukuku için bir kara leke niteliğinde olmuştur" denildi.

 

Son olarak Gaziantep merkezde ilköğretim 7. sınıf öğrencisi kızının başörtülü okuma isteğini desteklemesinden dolayı mahkeme tarafından Güllü Çevik'in 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılması da kınanarak yapılan bu zulümlerin mahşer gününde hesapsız kalmayacağı ifade edildi. (Yakup Dede - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir