• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Dolu ve Yağmur Çayırova'yı Felç Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Meteoroloji Müdürlüğü günler öncesinden yoğun yağış uyarısında bulundu, ancak hiç kimse ceviz kadar dolu yağacağını ve böyle bir afet yaşanacağını beklemiyordu. Dakikalar süren yağışı beklemeyen vatandaş, ne şemsiye ne de montla korunabildi. Bazı vatandaşlar en yakın dükkanlara, kafelere, bina altlarına sığındı ama fayda vermedi.

Çayırova'da Araçlar da Mahsur
Kocaeli'nin Çayırova ilçesi sağanak yağışa teslim oldu. Kocaeli'ni etkisi altına alan sağanak yağmur ve dolu Çayırova'da hayatı felç etti. Çayırova'daki bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı. Şiddetli yağmurdan dolayı birçok araç yolda kaldı. Su altında kalan işyerlerine müdahale eden polis, itfaiye ve belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için seferber oldu.

Bazı araçların motorlarına su kaçması nedeniyle sürücüler araçlarını yol kenarına çekti. Bazı noktalarda sürücüler mahsur kalırken, bazı bölgelerde ise büyük zorlukla yol alıyor. Şiddetli yağış nedeniyle D-100 karayolu, Çayırova'dan başlamak üzere Tuzla-İçmeler'de, İstanbul yönüne trafiğe kapandı.

Gebze'de Sağanak Baskın!
Dolu ve şiddetli yağış seyir halinde olan sürücüleri ve alt katlarda kalan vatandaşları trafikte ve evlerinde mahsur bıraktı. Gebze Develi Durağı mevkiinde E-5 Karayolu tamamen trafiğe kapandı. Harem-Gebze otobüs hatları trafik nedeniyle çalışamaz hale geldi. Darıca sapağı D-100 Karayolu'nu su bastı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle seyir halinde olan birçok aracın camları patladı. Ani bir panik yaşayan sürücüler kendilerini en yakın benzinliklere atarken, yayalar ise bulabildikleri sığınaklara geçti. Çok sayıda itfaiye ekibi su basan yolları ve evlerdeki suyu çekebilmek için seferber oldu. Gebze, Fatih Devlet Hastanesi civarında Rögar kapakları fırlayıp yollar su altında kaldı.

Yağış Darıca'yı Etkiledi
Bölgemizi etkisi altına alan şiddetli yağışlar Kocaeli'nin en düşük noktalarından Eskihisar ve Darıcayı da olumsuz etkiledi. Özellikle Darıca'da yumurta büyüklüğünde dolu yağması nedeniyle Birçok arabada maddi hasar meydana gelirken, sürücüler kapalı alanları ve benzin istasyonlarını doldurdu. Arabaların camları kırıldı, kaportalar çöktü. Şiddetli yağışın sele neden olduğu bölgelerde vatandaşlar mağdur oldu. Bölge insanı ilk kez böyle bir olayla karşılaşmanın şokunu yaşıyor.

Acilleri De Su Bastı
Öte yandan hastanelerin acil servislerini de su bastı. Kocaeli Devlet Hastanesi ile Gölcük Devlet Hastanesi'nin acil servisi sulara teslim oldu. Zeminle kot farkı olmayan binaların birinci katı yağmur sularıyla doldu. Vatandaş ve çalışanlar işyerlerinde mahsur kaldı. Altgeçitler kullanılamaz hale geldi.

Yalova'da Ceviz Büyüklüğünde Dolu!
Yalova´nın Altınova ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Altınova´da bir anda bastıran yağmur yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, evlerin camlarını kırdı, araçların kaportalarında ezilmelere sebep oldu, birçok aracın camını patlattı, seralara zarar verdi. Vatandaşlar ise doludan zarar görmemek için dükkanlara sığındı. Bu arada seralarda meydana gelen ciddi hasar, Meyve Fidanları, Fideleri, Taze Sürgünleri, Çiçekleri ve Meyve Ağaçlarındaki meyve gözlerini döktü. Yalova seralarında ve Meyve bahçelerindeki zarar, Marmara bölgesindeki meyve fiyatlarını çok yükselteceğini belirten Altınovalı yetiştiriciler, bu zararın önümüzdeki haftalarda pazarlara yansıyacağı mesajını verdiler.

Kocaeli'de Kaldırımlar Yerinden Söküldü
Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağış, Kocaeli'de de hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve sağanak yağış özellikle trafiği olumsuz etkiledi. Şehrin birçok yerinde trafikte sıkıntılar yaşanırken, tüm idari birimler, yağışlarla birlikte olumsuzluk yaşanmaması için seferber oldu. Nohut büyüklüğünde Yağan dolu yağışının ardından kaldırımlar yerinden söküldü.

Körfez Şirinyalı`da bir balıkçı teknesi alabora oldu. Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesi ile alabora olan teknedeki balıkçılar kurtarıldı. Kent merkezinde yollardaki su seviyesi yaklaşık 20 santimetreye ulaştı.

13 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Türkiye'nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da, Batı Akdeniz'de ise Antalya ve Burdur'da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Meteorolojinin bildirdiğine göre, İstanbul´da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış gece yarısına kadar etkili olacak. (Göksel Gökmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir