• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Salah, Mavi Marmara`da Sabah Namazı Kıldıracak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Özgürlük Filosu’na İsrail ordusunun yaptığı saldırının üzerinden iki yıl geçti.

YÜZLERCE AKTİVİST İSTANBUL’DA

2 yıl önce Mavi Marmara’da yaşanan katliamı protesto etmek için saldırı sırasında gemide olan onlarca ülkeden yüzlerce aktivist, saldırının yıldönümünde İstanbul`da buluşacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara`ya İsrail saldırısının 2. yıl dönümünde saldırıları protesto etmek, şehitleri unutmadığını göstermek için dev bir yürüyüş gerçekleştirecek.

MAVİ MARAMARA RAİD SALAH SABAH NAMAZI KILDIRACAK

Haber5.com`un edindiği bilgilere göre, İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde 30 Mayıs akşamı 21.00’da Haliç Tersanesindeki Mavi Marmara`da sabaha kadar program olacak. Ömer Karaoğlu, Mikail ve Filistinli liderlerden Şeyh Raid Salah da katılacak. Filistinli liderlerden Şeyh Raid Salah Mavi Marmara’da sabah namazı kıldıracak.

TAKSİM`DE MAVİ MARMARA İÇİN ON BİNLER YÜRÜYECEK...

Etkinlikler 31 Mayıs Sabahı 11.00’da Mavi Marmara aktivistleri, yetimler ile basın toplantısı ile devam edecek. Aynı günün akşamı 19.00’da ise Taksim`de Mavi Marmara için on binler "Kudüs Özgür Olana Kadar" sloganıyla yürüyecek...

Yürüyüşte, gemide şehit düşenlerin aileleri, gemideki aktivistler, yerli ve yabancı pek çok katılımcı da hazır bulunacak. Yürüyüş 31 Mayıs akşamı 19.00’da İstiklal Caddesi`nde yapılacak.

MAVİ MARMARA`DA NELER OLDU?

İsrail işgali ve ambargosundan dolayı her türlü temel ihtiyaç maddesinden yoksun olan Gazze halkı için acil bir yardım koridoru oluşturmak ve hukuk dışı İsrail ablukasını kırmak için iki yıl önce Mayıs ayında yola çıkan Özgürlük Filosu, uluslararası sularda korsanca bir saldırıya uğramış ve bu saldırı neticesinde 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilirken 56 gönüllü de çeşitli yerlerinden yara almıştı.

Sivil insanların çabasıyla yola çıkan yardım filosu ve yine sivil aktivistlerin iradeleriyle ortaya konan bu onurlu yardım eylemiyle, dünya bir kez daha Filistin gerçeğiyle yüz yüze gelmişti.

Geçen iki yılda İsrail; öldürdüğü ve yaraladığı kişiler için Türkiye`nin "Tazminat öde, özür dile ve ambargoyu sona erdir" şeklindeki taleplerine olumsuz cevap verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir