• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Sütü Sulandırmayın, Kafa Bulandırmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, okullarda süt dağıtımının devam edeceğini belirterek, "Sütü kimse sulandırmasın, milletin kafasını da bulandırmasın" dedi.

Expo Link Fuarcılık tarafından Burdur`da ilk kez düzenlenen Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı`nın açılışına katılan Bakan Yıldırım, Burdur`un hayvancılık ve süt üretiminde ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti. Türkiye`nin tarım ihracatının 4 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktığını kaydeden Yıldırım, "Bunda Burdur çiftçisinin, hayvancılıkla uğraşan, üreten Anadolu insanının, 75 milyonun alın teri vardır" dedi. Türkiye`nin tarımda dünyada 11`inci sıradan 7`nci sıraya yükseldiğini ve bunu tarıma verilen desteklerin sağladığını vurgulayan Yıldırım, ülkede küresel yatırımların arttığını, sebebinin de güven ve istikrar olduğunu söyledi.

"SÜTÜ KİMSE SULANDIRMASIN"
Okullardaki süt dağıtımının devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, "Sütü kimse sulandırmasın, milletin kafasını da bulandırmasın. Süt verilmeye devam edecek, çocuklarımız her gün sütünü içecek ve sağlıklı nesiller yetişecek. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz çocuklar daha sağlıklı, daha akıllı yetişecek ve ülkenin yönetimini devralacaklar" diye konuştu.

KEPENEK VE KASKETLE POZ VERDİ
Bakan Yıldırım, fuarın açılışını yaptıktan sonra üzerinde `Burdur Hatırası` yazan kepenek ve kasketle gazetecilere poz verdi, ardından da fuarı gezdi. Yıldırım ayrıca Burdur`un ünlü çalgısı sipsi çalmayı da denedi. Hayvancılık ve süt ürünleri sektörlerindeki firmaların stant açtığı ve 50 ilden 125 firmanın katıldığı fuar, 3 gün açık kalacak.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir