• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Diş Tedavisinde Artık Robotlar Devrede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Robotlar sayesinde dolgular ve kaplamalar el değmeden 7-12 dakika içerisinde hazırlanarak hem zamandan tasarruf ediliyor, hem de hastalara daha lüks bir konfor sağlanıyor. Avrupa çok az klinikte kullanılan lazer yöntemi sayesinde de iğne korkusu da fobi olmaktan çıkıyor.


Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sahibi Dt. Nevzat Ballıpınar, teknolojinin hızla gelişmesinin hastalara ciddi kolaylıklar sağladığını belirtti. Avrupa`nın çok az kliniğinde olan robot ve lazerle tedavi yöntemini Afyonkarahisar`da iki yıldır uyguladıklarını söyleyen Ballıpınar, robotun dijital ekranı sayesinde önce dişlerden görüntü alındığını daha sonra bu görüntüyü okuyan robotun porselen bloğu oyarak kişinin ağzına göre hatasız bir kaplama ya da dolgu hazırladığını kaydetti.
Ballıpınar, "Biz de alıp cila yapıp hastanın ağzına takıyoruz. Bu zamandan tasarruf sağladığı gibi hasta lüksü ve konforu sağlıyor. Eskiden bir hafta 10 gün içinde yapılan bu işlemler 7-12 dakika içinde bitirilebiliyor." dedi.

LAZER TEDAVİSİ İLE İĞNE KORKUSUNA SON

Teknoloji ve hijyene büyük yatırım yaptığını belirten Dr.Ballıpınar, diğer bir yöntem olan ve Türkiye`de çok az yerde kullanılan lazer tedavisini kullanmaya başladıklarını ifade etti. Ballıpınar, şunları söyledi: "Teknoloji ve hijyene büyük yatırım yaptık. Hiç bir masraftan kaçınmadan, Afyonkarahisar`a hizmet amacıyla, diş hekimliği fakültelerinde dahi bulunmayan teknolojiyi şehrimize taşıdık. Diş polikliniğimizi dünyanın en gelişmiş diş hekimliği cihazları ile donattık. Lazer yöntemini, robotlarla tedavi otomatik olarak sterilizasyon sağlayan üniteleri hizmete soktuk. Dişlerde meydana gelebilecek kırık yoğunluğunun dahi ölçebiliyoruz."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir