• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
ABD'den İsrail'e Savaş Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSRAİL - ABD, kısa menzilli füzelere karşı Gazze sınırına yerleştirilen sistemi geliştirmesi için işgalci İsrail rejimine 70 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurdu.

İşgalci İsrail gazetelerinden İsrail Hume'nin bugünkü haberine göre ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, geçen Cuma günü İsrailli meslektaşı Ehud Barak ile yaptığı görüşmede, Pentagon'un Demir Kubbe sistemini geliştirmesi için İsrail hükümetine 70 milyon dolarlık bir yardımda bulunacağını ilettiğini yazdı.

Gazetenin haberine göre Panetta Barak ile görüşmesinde, "ABD'nin amacı, İsrail'in halkını Filistin veya başka yerlerden gelebilecek füzelere karşı korumak için kurduğu anti füze sistemi nedeniyle ortaya çıkabilecek ekonomik sıkıntısını hafifletmek ve üç yıl içinde bütçesinin dengede kalmasını sağlamaktır. Bu yardım, güvenlik konusunda İsrail'in arkasında sağlam bir kaya gibi durduğumuzu gösterdiği gibi, onun güven içinde kalmasını sağlamak için her yıl verdiğimiz üç milyar dolarlık yardımın da bir parçasıdır" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Panetta'dan sonra söz alan İsrail Dışişleri Bakanı Ehud Barak, bu hassas aşamada İsrail'e yardımlarını esirgemeyen Amerika'ya teşekkür ettiklerini belirterek, bu yardımın İsraillilerin hayatını kurtaracak Demir Kubbe sistemi için gereken bataryaların teminine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ehud Barak, füzeler karşı kurulan Demir Kubbe sistemi için Amerika'nın vermeyi taahhüt ettiği 680 milyon dolarlık yardım anlaşmasına son şeklini vermek üzere geçen hafta Washington'a gitmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir