• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
`Organizeli Bir Şekilde ve Tezgahlar Sonucu Kapatıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Organize ettiği etkinliklerle milyonları bir araya toplayan Mustazaf-der`in kapatılmasına tepkiler artarak devam ediyor. İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) bugün saat 13.30`da Karakoyun İş Merkezinde yaptığı kitlesel basın açıklaması ile kapatılma olayını kınadı.

Açıklama yapılmadan önce Musatazaf-der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yılmaz "Mustazaf-der`i kapatabilirler, ama biz yolumuza devam edeceğiz. 27 Mayıs`ta Diyarbakır`da yapacağımız mitinge hepinizi bekliyoruz, yapacağımız mitingde yol haritamızı açıklayacağız." dedi.

Okunan Kuran-ı Kerimden sonra İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu adına basın açıklamasını Faruk Polat okudu.

"Karanlık Odaklar, Bu Camiayı Şiddet Sarmalına Çekmek İstiyor"
Basın açıklamasına;"Onlar tuzaklarını kurdular. Oysa tuzakları dağları yerinden kaldıracak (cinsten) olsa bile onların tuzakları, Allâh`ın yanındadır. (Allâh onların tuzaklarını bozar, cezâlarını verir.) (İBRAHİM-46) ile başlayan Polat açıklamasına şöyle devam etti: "İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu(İNHAP) olarak şiddettin her türlüsünü reddeden, bütün faaliyetlerini ilgili kurumlardan aldıkları yasal izinlerle gerçekleştiren Mustazaf-Der`in kapısına kilit vurulmasını, ifade özgürlüğü ve sivilleşme çabalarına vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Mustazaf-Der`in sahip olduğu geniş halk desteği ve bir araya getirdiği geniş kitlelere rağmen tahriklere kapılmamış olmasını takdirle karşılıyoruz.

İşte bunu hazmedemeyen kimi karanlık odaklar, bu camiayı şiddet sarmalına çekmek için 2006 yılından bu yana illegal bazı yapılara mensup kişileri bu derneklere saldırtmıştır. Hatta Hakkari Yüksekova`da polisin ve yüzlerce kişinin gözü önünde dernek başkan yardımcısı katledilmesine rağmen, takdire şayan bir şekilde Mustazaf-Der, bu saldırı ve provokasyonlara karşı sürekli itidal çağrısı yapmış ve böylelikle kurulan tuzak ve tezgahları boşa çıkarmıştır."

Mustazaf Der`in Kapatılma Nedenleri
"İNHAP olarak doğrusu Mustazaf-Der`in yerel ve küresel güçler tarafından hedef tahtasına oturtulmasının asıl nedenlerinin, bu camianın şu özelliklere sahip olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz." diyen Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Anti siyonist bir tavırla Kuds-ü Şerif`e sahip çıkmaları, Allah ve Resulünün sünnetine sarılmaları, Peygamber sevdalısı yüz binleri bir araya getirmeleri, resmi ideoloji yerine İslam`ı referans almaları, gençlerimizin ahlakını bozmak için kızlı erkekli etkinlikler yapma yerine, haremlik-selamlığın uygulandığı etkinlikler yapmaları, tesettür mücadelesinde lokal ve pansuman tedavileri değil; tesettürün, hayatın her alanında serbest olması gerektiğini dile getirmeleri vs."

Dernek Mezarlığı Oluşturulmak İsteniyor
Yasal derneklerin kapılarına kilit vurarak bu dernekleri, misyonunu, ideallerini yok edebileceklerini düşünen zavallı zihniyetlerin tarihten ve yakın zamanlardaki acı tecrübelerden hiç ders çıkarmadığını belirten Polat, "Birileri "Partiler Mezarlığı"na dönüşmüş bu ülkeyi şimdi de "Dernekler Mezarlığı"na mı dönüştürmek istiyor? Bunun bu ülkeye zaman kaybettirmekten başka hiçbir işe yaramayacağı ortadadır. Esasen İNHAP olarak, bu ülkenin hem bu durumu hem de ülkeyi bu hale getirmeye çalışanları hak etmediğini düşünüyoruz.

Ayrıca mütedeyyin sivil toplum kuruluşları olarak bizler hesap ve kitaplarımızı yaparken salt dünyevi kriter ve kıstasları göz önünde bulundurmuyoruz. Bütün hesapların üstünde duran Cenab-ı Allah`ın hesabını esas ittihaz ediyoruz.

Cinsel her türlü sapıklığı, fuhşu ve ahlaksızlığı bu Müslüman topluma bulaştırmaya çalışan, adlarını dahi telaffuz etmekten haya ettiğimiz dernek ve kuruluşların, genelevlerin açık ve devlet güvencesinde olduğu bu memlekette, İslami ve insani hizmetler yapmaktan başka hiçbir gayesi olmadığına yakından şahit olduğumuz Mustazaf-Der`in kapatılmasını, İNHAP olarak önce Hakk`a sonra da halka şikayet ediyoruz. " dedi.

"Güllü Çevik`in İzzetli Duruşunu Tebrik Ediyoruz"
Basın açıklamasında Gaziantep`te başörtülü evladının okuma hakkını savunduğu için mahkeme tarafından 2 yıl 10 aylık bir cezası verilen Güllü Çevik`in yaşadığı drama da değinen Polat, "Gaziantep`te sırf başörtülü evladının okuma hakkını savunduğu için yine aynı çevreler tarafından organizeli bir şekilde ve tezgahlar sonucu, mahkeme tarafından 2 yıl 10 aylık bir cezaya tabi tutulan Güllü Çevik bacımızı, izzetli duruşu nedeniyle İNHAP olarak tebrik ediyor, bu haklı ve kararlı mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi belirtiyoruz. Ayrıca Türkiye`de bir ilk olan bu cezanın yargılama aşamasını İNHAP olarak yakından takip edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bu bacımıza verilen cezayı bir hukuk faciası olarak görüyoruz. Çocuğuna sahip çıkma içgüdüsü ile haraket eden bir anneye verilen bu cezayı ayrıca bir insanlık ayıbı olarak değerlendiriyoruz. Acaba diyoruz, Güllü Çevik adındaki bu hanımefendi nasıl bir şiddete bulaşmış, polis arabalarını devirmiş, yakmış, yıkmış, Gaziantep`in altını üstüne çevirmiş de bizim haberimiz mi yok? Futbol fanatiği holiganların taşkın tutumları karşısında onlara adeta yalvarırcasına anonslar yapan kimi polis amirlerinin, savunmasız ve suçsuz günahsız bir kadın karşısında adeta aslan kesilmelerini, Kahhar ve Züntikam olan Allah`a havale ediyoruz." dedi.


"Hükümete Sesleniyoruz Yanlıştan Dönülsün"
İNHAP olarak hükümete de seslenen Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniz Feneri davasında size komplo kurmaya çalışan üç savcıyı HSYK marifetiyle derhal görevden aldınız. Ancak bu sivil ve masum kişi ve kuruluşlara yapılan haksızlık, hukuksuzluk ve açık zulümler karşısında kılınızı kıpırdatmamanız, kemalden zevale giden o kadim ve kaçınılmaz yolda olduğunuza alamettir.

Bilmelisiniz ki, bu süreçleri işleten mihraklardan hesap sormadığınız ve bunlara karşı tedbir geliştirmediğiniz müddetçe, bu konulardan haberiniz yokmuş gibi davranmanız sizi bu suçlara ortak etmektedir.

İNHAP olarak hem Mustazaf Der, hem de Güllü Çevik bacımıza sabırlar diliyor, itidal ve müspet hareket üzere olunmasını tavsiye ediyoruz."

Konuşma sık sık tekbirler ve sloganlarla kesildi. Basın açıklamasından sonra toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. (Mehmet Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir