• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Milyonlar Mustazafların Çağrısına `Lebbeyk` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Yargının Mustazaf Der kararına tepkiler her geçen gün artarken Türkiye`nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşlar basın açıklamalarıyla Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki gösteriyor.
 
Osmaniye`de faaliyet bulunan İnsani Hak ve Hüriyetler Platformu üyesi OSİYAD düzenlediği basın açıklamasıyla Mustazaf Der`ın kapatılmasını kınadı.
 
Mustazaf derin kapatılması ile ilgili basın açıklamasını OSİYAD adına Nasrettin Katar okudu. Basın açıklaması sırasında dernek binası etrafında polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkatlerden kaçmadı.
 
"Mustazaf Der Müstekbirlerin Korktuğu Bir Camia Olmuştur"
Mustazaf Der`in kuruluş amacına ve bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlere kısaca değinen Katar, "Gerek mağdur ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ve gerekse Çocuk, genç ve yaşlıları maddi ve manevi eğitimden geçirmesi, bilgi ve bilinç düzeylerini yükseltmesi, gerekse Kavgalıları, hasımları, kan davalılarını barıştırması ve Mustazaf halkımızın Her türlü ihtilaflarını çözerek halkımızın ittifakını sağlamakla toplumsal barışa hizmet etmesiyle, düzenlediği etkinliklerde yüz binleri buluşturmasıyla Müslüman halkımızın gönlünde yer etmiştir. Çalışmalarıyla mazlum ve mustazafların yüzünü güldürüp, sevindirmiş, zalim ve müstekbirlerin korktuğu bir camia olmuştur." İfadelerini kullandı.
 
Derin Yapılar Önce Çeteleri Mustazaf Der`e Saldırttı…
"Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Kurulduğu günden beri birçok ilke imza atmış, kısa sürede etkin ve söz sahibi yetkin bir dernek olmuştur. Yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiştir." diyen Katar, "Mustazaf-Der, İnancının gereği ve halkımızın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edinmiş, Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimsemiştir. Halkımızın, Mustazaf-Der camiasına olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar, önce kontrollerindeki çeteleri derneklere ve üyelerine saldırttılar. Dernek şubeleri kundaklandı, üyeleri darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü, Mustazaf-Der camiasına yapılan bu saldırıları önlemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdi. Dernek üyelerinin saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganlar dahi, polis ve yargı tarafından serbest bırakıldılar. Provokatif saldırılarla Mustazaf-Der camiasını çatışma ortamına, illegaliteye çekmek istediler. Mustazaf-Der, bu saldırılara karşı sürekli itidal çağrısında bulunarak kurulan tuzakları ve tezgâhları boşa çıkarmıştır.
 
Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapılar, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktular. Hücre evi basar gibi dernekleri ve evleri bastılar. Dernek üye ve gönüllülerine terörist muamelesi yaptılar. Derneklere gelmeyi, etkinliklerine katılmayı, kırsalda kurulan silahlı eğitim kamplarına katılmayla bir tuttular." Şeklinde konuştu.
 
"Yandaş Yargı İle Dernek Cezalandırıldı"
Katar açıklamalarına şöyle devam etti: "Niyet okumalarla, hazırladıkları fezlekelerle, yandaş yargıyı yönlendirip cezalandırılmalarını sağladılar. Politize olmuş yandaş yargı tarafından fahiş cezalar verildi. Dernek başkanları silahlı örgüt yöneticisi, dernek üyeleri silahlı örgüt üyesi olarak cezalandırıldılar.
Hem, Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nin 2010 yılında vermiş olduğu kapatma kararı hem de Yargıtay`ın şu günlerde bu kararı onayarak Mustazaf-Der`in kapatılmasına dair hükmünün "Muhammedî iklim" dönemine denk gelmesi manidar. Ve aynı zamanda açık bir mesaj niteliği taşıyor.
Gerekçe? Hizbullah`ın amacı doğrultusunda faaliyet…
 
Neler yapmış Mustazaf-Der  İşlenen suçlar neler?  
Mağdur, muhtaç ve kimsesizlere yardım yapmak, küskünlerin ve kan davalıların arasındaki ihtilafları çözmeye çalışmak, eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlemek, Üniversiteye hazırlık kursları açarak öğrencilere yardım etmek, özellikle çocuklara Kur`an-ı Kerim`i öğretmek, başörtüsü yasağına karşı protesto gösterileri düzenlemek, Peygambere ve Kur`an`a yapılan hakaret ve çirkin saldırıları tel`in mitingleri düzenlemek, Filistin`e destek mitingleri düzenlemek ve en önemlisi de milyonları sokağa dökerek (Meydanlarda caddelerde samimane şekilde bir araya getirerek) Kutlu Doğum yani Mewlid etkinlikleri düzenlemek…
 
Mustazaf Der Üyeleri Tüm Tahriklere Rağmen Şiddete Başvurmadı
Yapılan tüm saldırılara, oynanmak istenen oyunlara, düzenlenen komplolara ve şiddet sarmalının içine çekme gayretlerine rağmen; Mustazaf-Der üye ve gönüllülerinin içinde yer aldığı şiddet eylemleri var mı? Hayır…
Şiddete teşvik var mı? Hayır…
Yönlendirme var mı? Hayır"
 
Bir yandan eli silahlı adamları dağdan indirmek adına yapılan her türlü çalışmalar; öte yandan yüzbinleri, milyonları meydana dökerken bir insanın burnunun dahi kanamadığı, bir dükkânın camının kırılmadığı, molotofların atılmadığı etkinlikleri düzenleyenleri farklı mecralara sürükleme gayretleri.
Bir yandan illegal faaliyetler yürüten kesimlere "legalleşin, şeffaf olun" çağrıları, öte yandan hiçbir suça bulaşmamış İslami STK`lara reva görülen hukuksuzluklar? Bunun neresinde samimiyet ve adalet var. Hani şiddete bulaşmayan her düşünce serbest olacaktı. Hani 28 Şubat`ın izleri siliniyordu. Yeni anayasada her renk rahatlıkla kendini ifade edebilecekti. Komünist, faşist ve laiklere tanınan haklar dindar kesime tanınmıyor...
 
Yeter Artık Bu Kadar Zulüm ve Haksızlık
Yapılan düzenlemelerden, dağıtılan adaletten özellikle muaf tutulmaya çalışılıyor. Söz konusu dindarlar oldu mu, hukuk, insanlık, adalet ve eşitlik geçerliliğini yitiriyor. Yeter artık bu kadar zulüm ve haksızlık. Adaleti kendi çıkarlarınız için bu kadar kirletmeyin. İnsanların birbirine karşı güven duygularını, kardeşlik bağlarını, bir arada yaşama umutlarını kırmayın.
Olsun pes etmek yok. Bu inanç ve kararlılık olduğu sürece Mustazaf-Der misyonu, halktan aldığı çok daha büyük bir teveccüh ve kararlılık ile yoluna devam edecektir.
 
Milyonlar Mustazafların Çağrısına "Lebbeyk" Dedi
Allah Azze ve Celle Mustazafların temiz niyetinin ve safi duruşunun hatırına onları halka sevdirdi...
Milyonlar Türkiye`nin bir ucundan, diğer ucuna Mustazafların çağrısına ``Lebbeyk`` dediler...
Onlar Allah`ı ve Resulünü yücelttiler, Allah da onları yüceltti, yükseltti...
Meydanlar doldu, taştı... Mübarek sevda kıtaları aştı...

Ve Yargı mekanizması üzerinden Mustazaf-Der`i ``etkisizleştirme``, ``tepkisizleştirme`` ve ``sessizleştirme`` operasyonunun düğmesine basıldı..."
 
Mehmet Göktaş`ın Sözleri Birilerinin Kafasını Fena Bozmuş
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Götaş`ın D.Bakır Kutlu Doğum etkinliğinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Katar, Gazeteci yazar Mehmet Götaş`ın ``Peygamber sevdalıları geliyor`` mesajı birilerinin kafasını fena halde bozmuş olacak ki; rafta olan dosya hemen indiriliverdi. ``Ey köşe başlarında mendil satan çocuklar! Ey kırmızı ışıkta bekleyip araba camları silen çocuklar! Ey sokaklarda tiner çeken, esrar içen çocuklar! Bekleyin Peygamber Sevdalıları geliyor." sözleri birilerini çok kızdırmış!
Bu kızanları sadece Türkiye içinde aramayın. Türkiye içinde olduğu gibi Türkiye`nin dışında da var. Özellikle oradan çok zorlanmışlar." Şeklinde konuştu.
 
"Bu Karar Ülkemiz Açısından Bir Hukuk Skandalıdır"
Tamamen niyet okumalara dayanan ve hukuksal hiçbir temele dayanmayan kapatma kararının 21. Yüzyıl Türkiye`sinde hak ve özgürlükler anlamında büyük bir handikap olduğunu ifade Katar açıklamalarına şöyle son verdi:
Kapatma kararı aslında devlet zihniyeti açısından yasallık ve yasa dışılık sınırının gayet geçirgen olduğunun ve de son derece keyfi bir tarzda işletilebildiğinin açık bir göstergesidir.
 
Bu karar ülkemiz açısından bir hukuk skandalıdır ve 28 Şubatların aslında bitmediğinin apaçık bir ispatıdır. İnsan hak ve özgürlükleri kâğıt üzerindeki değişiklikler ile gerçekleşmez. Kapatma kararı hala bu ülkede bazı zihniyetlerin halka rağmen bir şeyler yapabilme sevdasının tezahürüdür.
Mustazaf Der`in kapısına kilit vurulmuş olabilir ama mefkûresine kilit vurulamaz. Mustazaf Der kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonun sürdürülmesine hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirleri insaflarına terk etmeyeceğiz."
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir