• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Siyonist Rejim de Suriye`nin Düşmesinden Yana
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dış Haberler Servisi

IRIB World Service radyosunda yayımlanan bir habere göre, İsrail İstihbarat Başkanının ABD makamlarıyla yaptığı gizli bir toplantıda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin İsrail için çok yararlı ve kabul edilir olduğunu söylediği bildirildi.

Haber göre, İsrail askeri istihbaratı başkanı Tümgeneral Aviv Kohavi, Washington’a gizli bir ziyaret yaparak ABD`li yetkililerle bir araya geldi ve Suriye`de Beşar Esad hükümetinin istikrarsızlığının yanı sıra Lübnan’da Hizbullah hareketinin giderek artan gücü ve son durumunu tartıştığı belirtildi.

Haberin devamında, Avrupa’dan ismini vermek istemeyen diplomatik bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin, Tel Aviv için hiç olmadığı kadar lehine olduğu ve bunu gerçekleştirmek için tüm çabanın gösterilmesi gerektiği yönünde karar aldıkları kaydedildi. Siyonist rejimin İstihbarat başkanı Dan Moridor, 26 Şubat 2012 tarihinde yaptığı bir açıklamasında: “Beşar Esad’ın ve hükümetinin devrilmesi, yıllarca devam eden bölgedeki İsrail karşıtı cephenin sonu olacaktır” diye bir demeç vermişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir