• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mayıs Ayında Karla Mücadele!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin güney bölgelerinde insanlar denize girmeye başlarken, Nemrut Dağı eteklerindeki kar kütleleri, görenleri hayrete düşürüyor. Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışmalarını inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ``Bitlis son 60 yılın en şiddetli kışını yaşadı. Kar bazıları için eziyet olsa da bizim için rahmet oldu`` dedi.

`Bu mevsimde Türkiye`nin hiçbir yerinde olmayan karın, Bitlis`te bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: ``Bugün 18 Mayıs. Biz Nemrut Krater yolunda karla mücadele çalışması yapıyoruz. 1 greyder, 1 rotatif ve 1 dozerle yaklaşık 7 metreye varan karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Turizm sezonuyla birlikte yolu açtık. Bundan sonra krater gölüne vatandaşlar rahat bir şekilde gidebilecek. Mayıs ayında bu kadar karı bir arada görmek herkese nasip olmaz. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından, baharın gelmesiyle burada karla mücadele çalışması başlattık. Yolda kar kalınlığı yer yer 7 metreyi buluyor. İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yolumuz ulaşıma açıldı.``

Dünya harikası olan Nemrut Krater Gölü`nü herkesin görmesi gerektiğini belirten Yılmaz, dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut`un geliştirilmesi için valilik olarak büyük destek verdiklerini bildirdi. Vali Yılmaz, "Herkesi bu güzellikleri görmesi için Bitlis`e davet ediyoruz. Bitlis`e daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz.`` diye konuştu.

Yol çalışmaları sırasında kar yiyen Vali yılmaz, yerli ve yabancıların bu mevsimde kar yeme keyfini yaşaması için Bitlis`e davet etti. Yürütülen karla mücadele çalışmalarının ardından, Nemrut Krater Gölü`nün yolu ulaşıma açıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir