• DOLAR 32.476
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.861
  • ...
"Mustazaf-Der'i Kapatanlar Mazlumların Ahında Boğulacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Umut-Der Gıda Bankası Yönetim Kurulu'ndan geldi.

 

Umut-Der Gıda Bankası Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve mustazaf bırakılmış halkımızın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda, halka Hakkın yolunda hizmetlerde bulunan genel merkezi Diyarbakır da olan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği, bir çok faydalı çalışmalarının yanı sıra, Bediüzzaman'ın tespitiyle ciddi bir toplumsal yara olan fakirlikle ile de mücadeleyi kendisine misyon olarak seçmişti " denildi.

 

Umutlara Pranga Vuruldu
Mustazaf-Der'in misyonu çerçevesinde tespit ettiği mağdur ve muhtaçlara, dul ve yetimlere yardımcı olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Hayır kervanı olan halkın derneği Mustazaf-Der, derin bir komplo ile kapatılarak fakir ve muhtaçların hayata dair umutlarına pranga vurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.
Mustazaf-Der'in fakir ve muhtaçlara yönelik yardımlaşma ve dayanışma örneği olarak kurulduktan sonra yüzlerce sivil toplum kuruluşuna ilham kaynağı olduğunun dile getirildiği açıklamada, "Bu sayede yüz binlerce mağdur ve yoksula yardım ulaştırılmıştır. Fakir ve yoksullara umut kaynağı ve can suyu olmuş olan Mustazaf Der, yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle Mazlum ve Mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Bu gelişmeleri kendilerine tehdit olarak algılayan karanlık çevreler, niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle, halkın derneğine kapatma davası açmıştır" diye tepki gösterildi.

 

Nihayetinde açılan kapatma davasının Yargıtay tarafından onanmasıyla halkın derneğinin kapatıldığı ifade edilen açıklamada, "Kapatmaya sebep kişiler, Allah (cc) ile aralarında perde olmayan mazlumların ahında boğulacaklardır. Umut Der olarak tüm fakir ve yoksullar ile beraber bu zalimane kararı kınıyor, onları mazlumların sahibi olan yüce Allah'a (cc) havale ediyoruz" denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir