• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılması Mitingle Protesto Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf-Der hakkında verilen kapatma kararının Yargıtay`ca onanmasınadan sonra tepkiler gelmeye devam ederken 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak protesto mitingi için Miting Tertip Komitesi bir bilgilendirme toplansı düzenledi.
 
Bilgilendirme toplantsında açıklamalarda bulunaan Miting Tertip Komitesi üyesi Vedat Turgut, derneklerinin kapatılmasını gerektirecek herhangi bir suç unsurunun bulunmadığına dikkat çekti.
 
Kapatılma Gerekçesi Kutlu Doğum Etkinlikleri
Turgut, dernekleinin, yurt içinde ve yurt dışında Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu organize ettikleri ve bu etkinliklere yüzbinleri hatta milyonları topladıkları için kapatıldığını söyledi. Turgut, kapatılma gerekçeleri arasında, fakir ve mağdur bırakılmış aileler ile cezaevine giren şahsıların ailelerine yardım ettikleri ve mazlum Filistin halkına destek verdikleri için derneklerinin kapatıldığının altını çizdi.
 
Kapatma kararıyla Mustazaf Der`e nokta koymadıklarını belki bir virgül koyduklarını ifade eden Turgut, inşallah bu virgülden sonra halka daha güzel hizmetler sunacaklarını ve daha güzel şeylerin başlangıcı olacağını belirtti. Yapacağı hizmetlere hiçbir gücün engel olamayacağını ifade eden Turgut bunu bir kez daha deklere edecekleini söyledi.
 
Turgut bundan sonra yine kutlu doğum etkinlikleri düzenleyeceklerini, fakir ve mağdur bırakılmış ailelere yine yardım edeceklerini cezaevinde bulunanların ailelerine yine yardım edeceklerini ve Siyonist İsrail`in zumüne maruz kalan mazlum Filistin halkının yanında yine yer alacaklarını söyledi.
Turgut bilgilendirme toplantısına katılanlara, 27 Mayısta Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak mitingin genel bir Miting olacağını söyleyerek halkın mitinge iştirak etmesi için herkesten fedekarlık beklediklerini vurguladı.
Turgut, Mustazaf Der`in kapatılmasından herkesin haberdar olması için tüm halkın miting alanına davet edilmesi gerektiğini belirterek, peygamber sevgisini defalarca ispatlamış Diyarbakır halkının, Müslüman kardeşlerinin yanında olmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
25 Mayıs`ta Merkezi 7 Yerde Kitlesel Basın Açıklamaları Yapılacak Miting Tertip Komitesi üyesi Turgut, önümüzdeki Cuma günü Diyarbakır`da merkezi 7 yerde kitlesel basın açıklamaları yapacaklarını da açıklayarak, basın açıklamalarının yapılacak yerleri ise şöyle sıraladı: "Gaziler Demirok Camisi, Huzurevleri`nde Mekke Camisi, Bağlar`da Muhammediye ile Hacı Ömer Camisi, Ofis Camisi, Şehitlikte Et Balık Kurumu Camisi ve Ulu Cami."
 
Turgut aynı gün eşzamanlı olarak tüm Türkiye`de merkezi yerlerde kitlesel basın açıklaması yapılacağını da sözlerine ekledi.
 
Turgut, son olarak 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanı`ında yapılacak olan protesto mitingi için halkın miting alanına gitmesi için ücretsiz taşımacılık yapacakalarını da söyledi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir