• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Türkiye Gençlik Konseyinden Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum örgütü olan Türkiye Gençlik Konseyinden geldi. Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, yaptığı açıklamada kurumların kapatılması yerine yaşatılmasının devlet eliyle sağlanması gerektiğini belirtti.

 

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, verilen hukuksuz kararı Türkiye Gençlik Konseyi olarak tanımadıklarını, yaşananların demokratikleşme yolunda hızla ilerleyen Türkiye'ye büyük bir darbe olduğunu ifade etti.

 

Hukuk İçerisinde Davrandıkça Hiçbir STK Kapatılmamalı
Hukuk içerisinde davrandıkça hiçbir Sivil Toplum Örgütünün kapatılmaması gerektiğini ifade eden Rıdvan Söylemez, mahkemelerin cuntacı zihniyetlere değil, halka, bu ülkeye hizmet eden insanların yararına tarafsız bir şekilde karar vermesi gerektiğini belirtti.

 

Mustazaf-Der'in şimdiye kadar yaptığı hiçbir gösteriyi izinsiz yapmadığını belirten Söylemez, "Mustazaf-Der'i kapatsanız da yeryüzüne yaydıkları Efendimizin Sevgisini Yüreğimizden atamazsınız. Tek amacı Efendimizin sevgisini yeryüzüne yaymak olan, bir Sivil Toplum Örgütünü kapatmanın hiçbir açıklaması olamaz. Mustazaf-Der'i kapatsanız da Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in sevgisini yüreğimizden atamazsınız" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Gençlik Konseyi Olarak Bu Hukuksuz Kararı Tanımıyoruz
Son olarak sağ, sol demeden "Önce İnsan" şiarıyla bu ülke için Türkiye'nin dört bir yanında çalışan gençler olarak bu kararın ülkemiz demokrasisine vurulmuş büyük bir darbe olduğunu düşündüklerini ifade eden Rıdvan Söylemez, hukuksuz hiçbir kararı tanımadıkları gibi Mustazaf-Der hakkında verilmiş bu hukuksuz kararı da tanımadıklarını belirterek, bir daha bu hukuksuz hadiselerin yaşanmaması için Ak Parti'ye çok iş düştüğünü ifade etti. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir