• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Türkiye Geneli Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bölümünde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, Marmara, Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Kütahya), Batı Karadeniz bölge geneli ile Samsun, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu`da öğle saatlerinde toz taşınımı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Ülkemiz genelinde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara, Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Kütahya), Batı Karadeniz bölge geneli ile Samsun, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu`da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, Görüş Mesafesinde düşüş vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde bölge`nin kuzey kesimlerinde (İzmir, Manisa, Kütahya) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz (Burdur, Isparta ve Antalya) bugün (Çarşamba) öğle ve akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyinde (Ankara, Eskişehir ve Çankırı) sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün (Çarşamba)akşam saatlerinde bölge genelinde etkili olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

carsamba.20110504080127.jpgpersembe.20110504080138.jpgcuma.20110504080152.jpgcumartesi.20110504080202.jpgpazar.20110504080212.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir