• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İkinci Bir 28 Şubat Dönemi mi Başlıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN -Mustazaf Derin yargı kararıyla kapatılmasına ve kızının başörtülü olarak okumasını isteyen anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 aylık hapis cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Mersin`de faaliyette bulunan U-Mut Der adına basına basın açıklamasında bulunan Hasan Gürbüz, yargının Mustazaf Der kararına tepki gösterdi.
 
Bu Karar Halkın Vicdanını Yaralamıştır
Gürbüz yaptığı açıklamada Mustazaf Der`in yaptığı çalışmalar hayırlı ve hizmetlerle mazlum ve mustazaf halkın teveccühünü kazandığını belirterek "Bu gibi güzel hizmetleri tertipleyen bir derneğe açılan kapatılma davası aklımız da soru işareti bırakıyor.
 
Kurulduğu günden beri insanlara maddi ve manevi desteğini hep sürdüren, Türkiye` de ve dünyanın her yerinde yaşanan haksızlıklara hiç sessiz kalmayan, Kutlu Doğum programlarında yüzbinleri,milyonları bir araya toplayan Mustazaf Der`e açılan kapatılma davası halkın ve bizim vicdanımız derinden yaralamıştır." dedi.
 
İkinci Bir 28 Şubat Dönemi mi Başlıyor?
Açıklamada, "Hükümetin 28 Şubat bittiğini söyleyip ve 28 Şubat`ın üzerine gidildiği bir dönemde, özgürlükler alanını bunca açma girişimlerine rağmen, yargı tarafından böyle bir karar alınması, 28 Şubat zihniyetinin devam edildiği kanısındayız.
 
Bu karar ülkemiz açısından bir hukuk skandalıdır. Bu kapatma kararı ülkede derin oluşumların halkın isteğine rağmen bir şeyler yapabilme sevdasının tezahürüdür." denildi.
 
Kızları Okula Çağıran Sistem Annelere Hapis Cezası Veriyor
Gaziantep Şehitkâmil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Şüheda Çevik`in annesi Güllü Çevik`in "kızının başörtülü bir şekilde okula devam etmesi talebinde ısrarlı davrandığı için" Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 10 Ay hapis cezasına çarptırıldığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar Türkiye`nin defterine kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu saçma kararırın bir an önce yargıdan dönmesi gerekir.
 
Dindar Gençlik İstiyoruz, sloganıyla halkın karşısına çıkan hükümetin inancı gereği örtünmek isteyen ve ona destek olan bir kızın annesine 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılması hangi açılma giriyor doğrusu merak ediyoruz. Bu karar 28 Şubat izlerini taşıyor ve bu millet bir daha 28 Şubat`ı yaşamak istemiyor. U-Mut Der camiası olarak mağdur Çevik ailesine geçmiş olsun diyor, dindar nesle reva görülen bu zulmün son bulmasını temenni ediyoruz."
(M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir