• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Başörtüsü Hiçbir Yerde Yasaklanamaz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT -  TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) yaptığı eylemle, AKP Kadın Kollarının yeni anayasa sürecine sunulmak üzere, yaptığı çalıştayın sonucu olarak öğretmenlik, yargı ve emniyet mensuplarının başörtülü çalışmamasını isteyen kararını protesto etti ve her alanda başörtüsüne şartsız-sınırsız özgürlük istedi.

Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını Hacer Gültaş okudu.
 
“Bu ülkede başörtülülerin 28 Şubat’ı yavaş yavaş bir asra yaklaşıyor.” diyen Gültaş, uzun yıllardır başörtüsü mücadelesi verdiklerini, bu mücadelenin devam edeceğinin her geçen gün yaşanan gelişmelerle kendisini bir kez daha gösterdiğini söyledi.
 
Başörtülü öğrencilerin anneleri hapse atılıyor
Sözlerini “Daha dün Gaziantep’te başörtüsüyle okuluna devam etmek isteyen fakat okul idaresi tarafından okula alınmayan ilköğretim okulu öğrencisi Şüheda Çevik’in annesi Güllü Çevik’e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Genç kızlarımız ilköğretim okullarında, liselerde derslerine başörtüleriyle devam edemiyor.
 
Öğretmenler, avukatlar, emniyet ve yargı mensupları mesleklerini Allah’ın emri olan başörtüleriyle icra edemiyor.” diye sürdüren Gültaş, başörtülü kadınlara dönük yasakçılıkta bayrağı AKP kadın kollarının eline aldığını, 28 Şubatta zirve yapan başörtüsü yasağının rantıyla iktidara gelenlerin halka dönük bu ayrımcı tutumunu asla kabul etmediklerini belirterek AKP kadın kollarının, yasakçılığı yeni anayasa sürecine tavsiye eden kararını başörtülü kadınlar adına kınadı.
 
AKP Kadın Kolları ya da başka hiçbir zümre başörtüsünü yasaklayamaz
Başörtülü öğretmenlerin, müfettişler geliyor diye imam-hatip okullarında köşe bucak saklandığını, inancı ve onuruyla görev yapmaları engellenen avukatların; hâkim ya da savcı olamayan genç hukukçu hanımların haddi hesabı olmadığını, başını örtmekte ısrarcı olan ilköğretim öğrencilerinin annelerinin hapsedildiğini hatırlatan Hacer Gültaş, başörtüsü rantıyla iktidara gelenlerin bunun hesabını halka er ya da geç vereceğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz başörtülüler olarak yeni ya da eski anayasa sınırı, şartı, dayatması kabul etmiyoruz. Kararlılığımızı inancımızdan ve direniş azmimizden alıyoruz. Başörtümüz hayatın bütün alanlarında özgürleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
 
AKP kadın kolları ya da başka hiçbir zümre ve kuruluş Allah’ın emri olan başörtüsünü hiçbir yerde yasaklayamaz. Aksi takdirde Allah’a ve halka verecekleri hesaptan kurtulamayacaklardır!”

Başörtüsüne şartsız sınırsız özgürlük
Eylem boyunca “Başörtüsüne Şartsız Sınırsız Özgürlük” pankartının yanı sıra “başörtülü polis-hakim-öğretmen, yasakçı ve ayrımcı akp kadın kolları, başörtüsüne her yerde özgürlük” gibi dövizler taşındı ve “İnanca saygı başörtüye özgürlük, yasakçılara direneceğiz, her yerde inancımızla var olacağız” gibi sloganlar atıldı.
(İLKHA)
 
 
 
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir