• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:
 
VAN OLAY GAZETESİ: Mustazaf Der`in Kapatılmasının Ardında Ne Var? - 1
Van`da yayın yapan Van TV`de canlı yayına katılan Mustazaf Der Van şube başkanı M. Mehdi Oğuz ve Başkan Yardımcısı Rasim Saygın Mustazaf-Der`in kapatılmasının arka planını enine boyuna anlattı.
 
Amerikalı Profesörden Sismik İzolatör Konferansı
New York Buffalo Devlet Üniversitesi İnşaat ve Yapı Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael C. Constantinou Van`da, Sismik Koruyucu Sistemler konulu bir konferans verdi.
 
Van Postası: Vanlı İşadamından Eğitime Destek
Van`da yetenekli çocukların özel eğitim alacağı bilim sanat merkezi için protokol imzalandı.
 
YYÜ`de Türk Halk Müziği Konseri
Van`da yaşanan deprem felaketlerinin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin (YYÜ) moral amaçlı düzenlediği sosyal etkinlikler kapsamında Türk halk müziğinin güçlü sesleri Musa Eroğlu ve Güler Duman hayranlarıyla bir araya geldi.
 
Vangölü Ekspres: Van`da Sismik Koruyucu Sistemler Konferansı
Amerika Birleşik Devletleri(ABD) New York Buffalo Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael C. Constantinou, Van`da ``Sismik Koruyucu Sistemler`` konulu konferans verdi.
 
Özalp Kaymakamı Şener, Doğu-Batı Kardeşliğine Öncülük Yapıyor
Van`ın Özalp ilçesinin İzmirli Kaymakamı Şener Çağlar, doğu-batı kardeşlik köprüsünü kurmak amacıyla 30 kişilik bir esnaf grubunu gezi amaçlı İzmir`e götürdü.
 
MEDYAVAN: Kentsel Dönüşüm Yasası Geçti
Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.
 
Vanlı İşadamından Bir İlk!: Depremden sonra ilk Vanlı işadamı ile protokol imzalamaktan son derece mutlu olduklarını belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, eğitime desteğin sürmesini ümit etti.
 
"İmar Planıyla İlgili Sorunlar Çözülmedi"
HAS Parti Van İl Başkan Vekili Özay İlhan: Evlerini kendi yerinde yapmak isteyen afetzede vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) yöntemiyle konut yapma hakkı tanınmalıdır.
 
Bölge Gazetesi: Sağlık TIR`ı
İl sağlık müdürü Dr. Bilal Acar Katar hükümeti ve yardım kuruluşu Chairty tarafından Van`a gönderilen tam donanımlı sağlık tır`ının açılışını yaparak incelemelerde bulundu. İHH yetkilisi Dr. İbrahim Çinkılıç tarafından karşılandı. açılışa konteynır kente bulunan vatandaşlar katılarak sağlık sorunları ve rahatsızlıkları hakkında sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiler.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir