• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Müslüman Kardeşler `Şeriat` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da 23 Mayıs`taki seçim öncesi, Müslüman Kardeşler`in adayı Muhammed Mursi, yandaşlarına "Şeriat dışında seçenek kabul etmeyiz, Kuran anayasamızdır" dedi.

Mısır , Mübarek`in devrilmesinin ardından liderini belirlemek için seçime hazırlanıyor.  Mısır `da, Mübarek sonrası dönemde güç kazanan Müslüman Kardeşler`in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, seçimlere kısa bir süre kala söylemini sertleştirdi. "Şeriat dışında seçenek kabul etmeyiz, Kuran anayasamızdır" diyen Mursi`nin, bu sözleri sarfettiği Kahire mitingi, Mısır `da tartışma konusu. Mitingde, cumhurbaşkanı adayını bir din adamı tanıttı.

Sefwet Hegazi Muhammed, "Mursi sayesinde hilafet hayalinin gerçek oluşuna tanık oluyoruz, halk Allah`ın kanununu uygulamak istiyor" diye seslendi kalabalığa.

Aylar önce "Şeriat önceliğimiz değil" diyen Müslüman Kardeşler`in söylemindeki bu değişim, bazılarına göre hareketin radikal yüzünü göstermeye başladığının işareti. Dikkat çeken bir diğer veri, Mursi`nin diskalifiye edilen Müslüman Kardeşler adayı Hayrat El Şatır`ın sahip olduğu kamuoyu desteğine sahip olmaması. Şatır, anketlerde birinci gözükürken, onun yerini alan Mursi ancak dördüncü sırada. Açıkça şeriat çağrısı yapan Selefilerin desteklediği aday, onun önünde.

Böyle bir ortamda sert söyleme dümen kıran Mursi, Kahire`de Hıristiyan azınlığı yatıştırmaya da çalıştı. Ama, Hıristiyanlar, Mursi`nin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturma ihtimalinden kaygılı. Mübarek döneminde gördükleri baskının daha da ağırını yaşamaktan endişe duyuyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir