• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Mustazaf Der'in Kapatılmasına Tepkiler Dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Nizip ilçesinde faaliyet gösteren Nizip İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHSAN-DER) başkanı Halil Vural, yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasına tepki gösterdi.

 

Mustazaf-Der'in mağdur ve muhtaçlara, dul ve yetimlere yardımcı olduğunu, çocuk genç yaşlı demeden maddi ve manevi destek verdiğini belirten Halil Vural, Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları'na tanınan hakların, bir STK olarak Mustazaf-Der'e de tanınması gerektiğini söyledi.

 

Yaptığı hizmetlerinden dolayı, Mustazaf-Der'i tebrik ettiklerini, bu hizmetlerinde bir STK olarak daima yanlarında olduklarını ve destek vereceklerini ifade eden Vural; "Bir 'İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu' üyesi olarak yapmış oldukları bunca hayırlı ve yasal hizmetlerine ve yardımlarına rağmen, gerçek olmayan iddialarla ve niyet okumayla alınan karar gereği kapatılan Mustazaf-Der'in kapatılma kararını kınıyor ve bu haksızlığın bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" dedi.

 

Vural, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı olan herkesi bu konuda tepkilerini ortaya koymaya ve bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmaya çağırdı.

 

19 Mayıs Cumartesi günü Demokrasi Meydanı'nda yapılacak olan basın açıklamasına destek vereceklerini de belirten Vural, "Tüm halkımızı Demokrasi meydanına bekliyoruz" dedi. (Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir