• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Sağlık TIR'ının Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da yaşanan depremlerden sonra Katar hükümeti ve yardım kuruluşu Chairty tarafından Van'a gönderilen tam donanımlı sağlık TIR'ı Van Sağlık İl Müdürü Bilal Acar'ın katımıyla hizmete açıldı.

Edremit yolu üzerinde bulunan İHH Konteynır kentte konuşlanan sağlık TIR'ının açılışında konuşan Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İHH İnsani Yardım Vakfı konteynır kentteki vatandaşların hizmetine açılan sağlık TIR'ının birer hafta arayla diğer konteyner kentlerde de hizmet vereceğini belitti. Tam donanımlı sağlık TIR'ında incelemelerde bulunan Dr. Acar, Sağlık TIR'nın daha sonra depremde zarar gören kırsal kesimlerdeki vatandaşlara da hizmet vereceğini aktardı.

Açılışa katılan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ise, İHH İnsani Yardım Vakfı'na ve Katar hükümeti yardım kuruluşu Chairty'ye teşekkürlerini ederek, "TIR içerisinde aile hekimliği, kadın doğum hastalıkları ve genel cerrahi poliklinikleri hizmet vermektedir. TIR içindeki laboratuarda kan sayımı, idrar tahlili, gebelik testi ve kan şekeri ölçümü yapılmaktadır. Ayrıca EKG (kalp grafiği) ve ultrasonografi cihazları bulunmaktadır" dedi.

Genel poliklinik hizmetlerinin yanı sıra kanser tarama hizmetlerinin de yapılacağını anlatan Dr. Yakup imren, "Alınan bu örnekler KETEM'e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) gönderilmektedir. Sonuçlar KETEM tarafından incelendikten sonra Hastalara ulaştırılmak üzere konteynır kent yönetimlerine teslim edilmektedir. Ayrıca kadın doğum polikliniğine başvuran gebelere ultrasonografi yapılarak gebelik haftasına göre gerekli önerilerde bulunulmaktadır. Meme kanseri erken teşhisi için ulusal tarama programında öngörüldüğü şekilde 20 yaşın üzerindeki tüm kadınlara aylık muayene yapılmaktadır. Ayrıca hastalarda muayene ve ultrasonografi ile tiroid nodülü (guatr) taraması da yapılmaktadır" diyerek sağlık TIR'ını tanıttı.

Dr. İmren, Van'da yaşanan deprem sonrası bir çok kişinin evsiz kalarak konteynır kentlerde ikamet ettiklerini ve bu anlamda İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından gönderilen gezici sağlık TIR dorsesinin konteynır kentlerde büyük bir hizmet vereceğini açıklayarak, ancak sağlık TIRının birer hafta konteynır kentlerde hizmet vereceğini açıkladı. Dr. İmren vatandaşların da bu anlamda kendi sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir