• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Süne ile Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Şanlıurfa Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Şanlıurfa Buğday Pazarı Zahireciler Borsası esnafına hububat hastalıkları hakkında bilgi verildi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday pazarı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Derviş Göçer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Zahireciler Borsası Dernek Başkanı Mustafa Ertürk, Ticaret Borsası üyeleri, konu uzmanları ziraat mühendisleri ve zahireciler borsası esnafı katıldı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, çiftçilerin özellikle hububattaki süne ile ilgili sorunlarının olduğunu aktararak, zahireciler borsası esnafı aracılığıyla çiftçilerin bu konuda bilgilendirilmesi için böyle bir toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Bitki hastalıkları konusunda çiftçilerin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Başkan Kaya, hastalıklarla mücadelede çiftçilerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü'nden destek alması gerektiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Derviş Göçer ise, 2012 yılının hasat sezonuna yaklaşıldığını hatırlatarak, sünenin bulunduğu alanların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tespit edildiğini söyledi. Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın Urfa'nın lokomotifi olduğunu belirten Göçer, toplantının burada yapılmasının önemini vurguladı. Harran Ovası'nın Şanlıurfa'nın kalbi olduğunun altını çizen Göçer, ekmeklik buğdayın merkezinin de Şanlıurfa olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Mamay ise; Süne Mücadelesi kapsamında, süneye rastlanılan tarım arazileri ile ilgili köylerde bulunan muhtarlıklara tebligat gönderildiğini muhtarla aracılığıyla çiftçilerin bilgilendirildiğini aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 18 ekip kurulduğunu ve bu ekiplerde yer alan 48 ziraat mühendisinin bulunduğunu belirten Mamay, görevlendirilen mühendislerin Nisan ayından beri süne tespiti konusunda Şanlıurfa'nın köylerinde bulunan tarım alanlarında süne ile mücadelede çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday pazarı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Derviş Göçer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Zahireciler Borsası Dernek Başkanı Mustafa Ertürk, Ticaret Borsası üyeleri, konu uzmanları ziraat mühendisleri ve zahireciler borsası esnafı katıldı. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir