• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Esnaf'a Yeni Ticaret Kanunu Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Şanlıurfa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş, Buğday Pazarı Zahireciler Borsası'nda bulunan esnafa, Temmuz ayında yürürlüğe girmesi beklenen Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Ticaret Borsası üyelerine bilgi veren Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş, Yeni Türk Ticaret Kanunun neler getirdiğinin, bölgesel toplantılar yapılarak anlatılması gerektiğini aktardı. Taş, yeni kanunun şirketler hukukunda ciddi yenilikler içerdiğini hatırlatarak özellikle şirketlerden borç alma, para çekme cezalarının çok ağır olduğunu söyledi. Şirketleri, özellikle adres güncellemeleri yapması gerektiği konusunda uyaran Taş, "Şirket üzerinden borç para vermeyin. Bu Yeni Türk Ticaret Kanununa göre çok ciddi bir suçtur ve 73 bin liraya varan cezası var." diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise, yaptığı açıklamada, Yeni Türk Ticaret Kanununun yürürlüğe girmesi durumunda borsa üyelerinin tekrar bilgilendirileceğini aktardı. (Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir