• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Bedelli Askerliğe Başbakan Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin bedelsiz askerliği getirme vaatletlerine şu şekilde karşılık verdi; ``Kardeşim iyi düşün taşın, git şehit analarına, fakir fukara, garip gureba analara sor, bak bakalım onlar ne diyor sana: `Ben fakir fukarayım diye çocuğumu askere göndereceğim, parası pulu olan da çocuğunu askere göndermeyecek. Bu adalet mi?` diyor`` dedi.

Erdoğan, partisince Beylikdüzü Etkinlik Alanı`nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ``alandaki muhteşem katılıma`` dikkati çekerek, 12 Haziran`a hazır olduklarını, her geçen gün finale daha da yaklaşacaklarını, kalabalığın gözlerinden ve tavrından bunu okuduğunu söyledi.

Mevcut iktidar yürüyüşünü aynı kararlılıkla devam ettireceklerini vurgulayan Erdoğan, Beylikdüzü`nün 12 Haziran`da bundan önceki seçimlerle mukayese edilemeyecek bir performansı ortaya koyacağını kaydetti.

Erdoğan, yola çıkarken Türkiye`yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselteceklerini söylediklerini ve şu ana kadar bu adımları kararlı bir şekilde attıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, ``Biz hayal üretmiyoruz. Bizim geçmişten günümüze hayallerimiz vardı ama biz bunları gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz`` dedi. Çıraklık ve kalfalık dönemini geride bıraktıklarını, 2023 ve arkasının ise ustalık dönemi olduğunu ifade eden Erdoğan, Mimar Sinan`ın Süleymaniye`yi kalfalık eseri, ondan öncesini çıraklık kabul ettiğini, Edirne Selimiye Camisi`ni ise ustalık eseri olarak tanımladığını ve kendilerinin de bu büyüklerden ilham alarak yola çıktıklarını söyledi.

Erdoğan, altyapıda attıkları adımlarla Beylikdüzü`nün her geçen gün daha güzeli yakalayacağını ifade ederek, metrobüsün 29 Ekim`de bitirileceği müjdesini aldığını ve böylece buradaki vatandaşların, İstanbul`un her noktasına çok daha rahat ulaşma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

Alanda bulunanların, ``Kıskananlar çatlasın`` sloganları üzerine Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Çatlamasın. Onlar da bizim saflarımıza gelecek, onlar da bizimle birlikte yürüyecekler. Ben CHP`ye, MHP`ye, BDP`ye gönül veren kardeşlerimize de sesleniyorum, diyorum ki; iyi düşünün, bakın yaptıklarımız ortada, bu yapacaklarımızın teminatıdır. Soruyum ben CHP`li, MHP`li, BDP`li kardeşime: Allah aşkına şu okullarda bu kitapları ücretsiz olarak bulabiliyor muydun? Sosyal güvencesi olmayan yavrular için böyle bir para yardımı yapılıyor muydu? Size her ay 150 lira nakit yardımı yapılıyor muydu? Çocuklarınıza burs 45 liraydı, 245 lira burs veriliyor muydu? 150 lira beslenme yardımı veriliyor muydu? Eğer master öğrencisiyse verdiğimiz para 420 lira, doktora öğrencisiyse 750 lira; buralara çıkardık bu rakamları. Yurtlarımız kalite; artık öyle koğuş tipi yurt yok ya 1 ya 3 yataklı yurtlar. Bu hale getirdik, niye? İstedik ki yavrularımız kaliteli yerde kalsın ve bu yurtların sayısını da devamlı artıracağız. Çünkü bu milletin evladına ne yakışırsa onu yapacağız.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir