• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Mustazaf Der'in Kapatılmasına Tepkiler Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Selam-Der, yaptığı basın açıklaması ile Mustazaf Der'in kapatılmasını ve kızının başörtülü olarak okula gitmesine destek verdiği için Güllü Çevik'e verilen hapis cezasını kınadı.

 

Hilvan'da faaliyette bulunan Selam Der adına basın açıklamasını genel sekreter Musa Çakmak yaptı.

 

Kurulduğu 2004 yılından bu yana yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle mazlum ve mustazaf halkın gönlünde taht kuran Mustazaf-Der'in Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını onaması ile kapatıldığını ifade eden Çakmak Mustazaf Der'in fakirlik, cehalet ve ihtilaflarla mücadeleyi kendisine misyon edindiğini söyledi.

 

Çakmak, "Mustazaf-Der, her yönden geri bırakılmış Müslüman halkımızın dertlerine derman olmuş ve onların teveccühüne mazhar olmuştur.Mustazaf-Der mağdur ve muhtaçlara yaptığı maddi yardımlarla ,çocuk, genç ve yaşlıları maddi ve manevi eğitimden geçirmiş, bilgi ve bilinç düzeylerini yükseltmiştir. Kavgalıları, hasımları ve kan davalıları barıştırmış, her türlü ihtilaflarını çözerek halkımızın ittifakını sağlamış ve toplumsal barışa çok büyük katkılar sunmuştur."dedi.

 

Mustazaf-Der Müslüman Olan Halkın Gönlüne Peygamber Sevdasını Nakşetmiştir

Mustazaf Der'in yapmış olduğu etkinlikler ve büyük mitinglerle yüz binleri bir araya toplayarak Müslüman olan halkın gönlüne Peygamber sevdasını tekrardan nakşettiğini belirten Çakmak açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Mustazaf-Der yapmış olduğu bütün bu faaliyetleri yasal çerçevede yapmasına rağmen karanlık odaklar tarafından hedef tahtasına oturtulmuş, bir çok dernek binası saldırıya uğrayıp kundaklanmış, üyeleri takibe alınmış, tehdit edilmiş ve bir dernek yöneticisi (Hakkari/Yüksekova) katledilmesine rağmen misillemede bulunmamış, insani ve İslami duruşunun gereğini yerine getirerek sabır ve aklı selim ile hareket etmiştir.

 

Türkiye'deki mozaik yapıdan, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, toplumsal kaynaşma ve toplumsal barışım tesisinden bahsedildiği şu günlerde verilen bu haksız ve hukuksuz kapatma kararını şiddetle kınıyoruz"

 

Verilen Karar Hukuk Garabetidir
Gaziantep teki başörtü zulmüne de değinen Çakmak , Gaziantep'te başörtülü olarak okumak isteyen kız çocuğunun eğitim hakkını savunduğu için hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Güllü Çevik'in yargılandığı mahkeme tarafından 2 yıl 10 ay hapis cezası aldığını hatırlatarak Çevik'le iligili kararın tam bir hukuk garabeti olduğunu söyledi.

Çakmak, "Güllü Çevik bacımızla ilgili verilen kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çakmak ayrıca "Dindar nesil yetiştirmek isteyen hükümetin bu olay karşısında takındığı olumsuz ve duyarsız tavrını da ayrıca kınıyoruz." diyerek açıklamalarına son verdi. (Mehmet Can Yardımcı -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir