• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
Köklü Değişim Dergisi: `Mustazafların Yanındayız!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Mustazaf Der`in kapatılmasına tepkiler devam ederken, bir tepki de, Köklü Değişim Dergisi`nden geldi. Derginin sitesinde `Mustazafların Yanındayız!` başlığıyla yer alan açıklamada kararın hukuksuzluğuna dikkat çekildi
 
Müslümanlara yönelik hukuksuz yargılamaların; İstiklal mahkemeleri, Sıkıyönetim mahkemeleri, Devlet Güvenlik Mahkemeleri son olarak da, Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri eliyle devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu hukuksuz uygulamaların bir örneği de, geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından karara bağlanan Mustazaf-Der`in kapatılması kararı olmuştur. Tamamen bir STK niteliğinde olan Mustazaf Der`in kapatılma kararı mevcut zihniyetin devam ettiğinin bir göstergesidir" ifadelerine yer verildi.
 
Yasaların dışına çıkmamış bir STK`nın kapatılmasının Müslümanlara yönelik zulmün ve hukuksuzluğun açık göstergesi olduğu vurgulanan açıklamanın devamında; "Bu güne kadar bu mağduriyetlerden fazlası ile payını almış bir yapı olarak bizler, "Müslüman Müslüman`ın kardeşidir O`na zulmetmez O`nu yardımsız bırakmaz O`nu düşmana teslim etmez" şiarıyla, yapılan bu haksız ve hukuk dışı kararı kınıyoruz. Ve Müslüman kardeşlerimiz olmalarından dolayı Mustazaf Der bünyesindeki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz" denildi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir