• DOLAR 32.462
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2471.642
  • ...
CHP`de Önemli Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP MYK, 20 kişilik Balıkesir il yönetimini görevden aldı. Karar BalıkesirCHPteşkilatında şok etkisi yaptı. İl Başkanı Sıtkı Gider dışında görevden alınan yönetim kurulu üyelerinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal`a yakın isimler olduğu belirtildi. Karar, `Baykal`ın tüm izleri siliniyor` yorumlarına neden oldu. Bu arada görevden alınan 20 kişi içinde bulunan Umut Aydın Yüksekli, yeni oluşturan yönetime alınınca görevinden istifa etti.

Görevden alınan yönetim kurulu üyeleri, eski İl Başkanı ve CHP Balıkesir 7. sıra milletvekili adayı İrfan Barış ve Başkan Vekili Av. Ersin Dinçkal, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Kararı eleştiren Dinçkal ve Barış, görevden alınmaların "hukuken ve siyaseten yanlış" olduğunu söyledi. Eski yönetim adına konuşan Dinçkal, iki kez seçilerek göreve geldiklerini ve başarılı bir çalışma sergilediklerini kaydetti. Görevden alınmaları doğru bulmadığı ifade eden Dinçkal, "Seçimlere 40 gün kala, tabiri caizse tam dereyi geçerken, derenin ortasında at değiştirmektir. Tüzüğün 43. maddesine göre görevden alındık. Yani çalışmadığımız, isteksiz olduğumuz gerekçe gösterildi. Oysa ki bu örgüt en son genel başkanımızın da geldiği son mitingi gerçekleştirdi. O gün sabah 04.00`e kadar çalıştık. Ben bu gerekçeyi anlamıyorum. 20 üye çalışmıyor, sadece il başkanı çalışıyor. Bunu da ilginç buluyorum" dedi.

Görevden alınmalarının ardından yapılan atamanın da doğru olmadığını iddia eden Av. Ersin Dinçkal, "Tüzüğün 42. maddesine göre yerimize atama yapıldı. Oysa bu madde, istifa nedeniyle görevin boşalması halinde gelecek kongreye kadar yönetim kurulunun atanması ile ilgilidir. Görevden alma olduğu için tüzüğün 44. maddesine göre 7 kişilik bir kayyum heyetinin partiyi 45 gün içinde olağanüstü kongreye götürmesi için atama yapılması gerekliydi. Karar aceleye gelmiştir. Büyük bir tesadüf her yerde işçi bayramının kutlandığı 1 Mayıs`ta tüm MYK üyeleri partide toplanmış ve bu kararı almıştır. CHP`ye kesinlikle küsmemiz söz konusu olamaz. 12 Haziran`daki seçimlerde yine CHP için çalışacağız. Yeni yönetime başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bu arada basın toplantısına katılan görevden alınan yönetim kurulu üyesi Umut Aydın Yüksekli ise görevden alınma gerekçesine katılmadığını dile getirdi. Bilgisi olmadan yeni yönetim kuruluna alınmasının da etik olmadığını vurgulayan Yüksekli, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Yüksekli, istifa dilekçesini il başkanlığına verdiğini söyledi. partide Baykalcı olarak bilinen eski il başkanı ve 7. sıra milletvekili adayı İrfan Barış, zamanlamanın hatalı olduğunu aktardı. Görevden alınan yönetim ve örgütün Balıkesir`i en başarılı 19 il içine soktuğuna dikkat çeken Barış, ilginç değerlendirmelerde bulundu. "Yerel seçimler ve referandumda il haritasını AKP`nin yeşillerine değil, sosyal demokrasinin kırmızısına boyamıştı." diyen Barış, konuşmasına şöyle devam etti:

"Seçime bu yönetimle gidilebilirdi. Zamanlama yanlıştır. Ama hiç kimse merak etmesin. Arkadaşlarımızın görevden alınmasından neAKPneMHPne de bir başka parti nemalanacağını zannetmesin. Siyasette her zaman böyle şeyler vardır. Siyasette haksızlığa uğramayan yoktur. Ama bunu sindirebilmek, birlik beraberlik ve barış içinde çalışmak önemlidir."

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider ise görevden alma kararının genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Eski yönetim kurulu üyelerine emekleri için teşekkür eden Gider, "Yeni arkadaşlar da partiyi, Balıkesir`i iyi bilen arkadaşlar. Seçime kadar başarıyla görev yapıp, partimizi iktidara getirmek için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Merkez Yürütme Kurulu`nun Sıtkı Gider başkanlığında atadığı yeni yönetim şöyle: "Ramazan Coşkun, Cengiz Dikici, Ersin Türkoğlu, Gökhan Saraç, Selçuk İnhanlı, Tahir Karataş, Gökhan Dedeş, Fikri Çakır, Mustafa Yılmaz, M.Erol Sayılır, Ümit Yaşar Babürşah, Bilgin Adısanoğlu, Necla Yeltürk, Hayriye Özyurt, Aynur Kaya, Dilber Karataş, Gülenay Aşık, Hüseyin Uslu ve Saygı Aygün."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir