• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Bu Ceza İktidar İçin Yüzkarasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gaziantep'te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına yurtta ve yurtdışında tepkiler gelmeye devam ediyor. Güllü Çevik'e verilen cezayı İlke Haber Ajansı'na değerlendiren Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, hukuksuzluk olarak nitelediği yargı kararını şiddetle kınadı.

 

Hukuksuzluğu Şiddetle Kınıyoruz
Bu tür zihniyete sahip olan kişileri de lanetlediğini belirten Bozan, devletin ana görevinin, halkına hizmet olduğunu söyleyerek, halkını tek tip insan şeklinde yetiştirme, baskıya maruz bırakma, kılık kıyafeti ve zihniyetiyle uğraşma olmadığının altını çizdi.

 

Bozan, yüzde doksan dokuzu Müslüman olduğu söylenen ve Müslümanların oyları ile iktidara gelen AK Parti'nin iktidar olduğu bir ülkede, böyle bir olayın meydana gelmesinin de iktidar için yüzkarası olduğunu söyledi.

 

İktidarların Ana Görevi Halkın Farklı Taleplerine Cevap Vermektir
Herkesin inandığı gibi yaşama, giyinme kendini ifade etme haklarına sahip olduğunu ve hiçbir sunni engelle karşılaşmamasını istediklerini belirten Bozan, iktidarların ana görevinin de halkın bu tür farklı taleplerine cevap vermek olduğunu vurguladı.

 

Bozan son olarak, 'İnsanlara baskı yapan kişiler olarak darbeyi getirmiş ve darbe teşebbüsünde bulunmuş kişileri içeri alan iktidar niye bunun altyapısını oluşturan kanunları anayasaları değiştirmiyor?" diye sordu. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir