• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Siyer Yarışmacılarının Ödülleri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yaptıkları etkinliklerle milyonlarca insanı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Türkiye geneli Umre Ödüllü Siyer yarışmasında Diyarbakır`dan dereceye giren yarışmacıların ödülleri takdim edildi.
 
Abdulkadir Turan`ın kaleme aldığı Peygamberimi Tanıyorum adlı iki ciltlik eserden sorumlu tutulan 15 yaş altı birinci kategorideki derecede yarışmada birinci olan Merve Nur Ürük`e tam altın, İkinci olan Sümeyye Ekin`e yarım altın, yarışmada üçüncülüğü elde eden Merve Yılmaz`a ise çeyrek altın verildi.
 
Yarışmanın 15 yaş üstü ikinci kategorisinde yarışmacılar, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un kaleme aldığı Dua Yayıncılık`tan çıkan Siyer-i Nebi Hz. Muhammed adlı eserden sorumlu tutulmuştu.
 
Yarışmanın ikinci kategorisinde birinciliği elde eden M. Ali İyibaş`a tam altın, Zeliha Arıc`a yarım altın, Mehmet Bozkurt`a çeyrek altın verildi.
 
"İnsanların Kalplerini Bu İlahi Davete Yönlendirmeliyiz"
Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platform yetkilileri, Ahzap Suresi`nin 24. ayetini paylaşarak, "Andolsun sizin için Allah`ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah`ı çokça zikredenler için Allah`ın Resul`ünde güzel bir örnek vardır.` Kur`an-ı Kerim`in bu ayeti ışığında; en güzel örnek, rehber, rézan olan Resulullah`ın hayatını model almak için bu yarışma bir vesileydi.
 
Bu buhranlı çağda, hayatının bütün yönleriyle hiçbir şüpheye yer vermeyen Peygamber efendimizin hayatını iyi öğrenip ön plana çıkararak, insanların kalplerini bu ilahi davete yönlendirmeye çalıştık" ifadelerini kulandı.
 
"Bütün Etkinlikler Resullullah`ı (Sav) Anlamaya Işık Tutacak Araçlardır"
İnsanlık saadet kaynağının Allah ve Resul`ünde (sav) barındığını kaydeden yetkililer, "insanlık tarihi boyunca hiçbir insan bu kadar sevilmedi, anlatılmadı ve okutulmadı. İnsanlık onun davetine muhtaçtı. Bu karamsar asra o ışıktan şimşek gibi etrafı aydınlatan ilahi davete insanlık bugün her zamankinden daha çok muhtaç. Hakikatler muvacehesinde bütün etkinlikler Resullullah`ı (sav) anlamaya ışık tutacak araçlardır" şeklinde konuştu.
 
Yetkililer yarışmaya büyük bir teveccüh olduğunu kaydederek, yarışmanın geleneksel bir yapıya kavuştuğunu belirtti. (Ayetullah Turgut - İLKHA)
 
kullan

Bu haberler de ilginizi çekebilir