• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Haydi Kızlar Okula, Anneler Hapse`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep`te kızını başörtülü olarak okutmak isteyen anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına Türkiye`nin her yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Enerji Bir-Sen Gaziantep şubesi yaptığı yazılı basın açıklaması ile Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepki gösterdi.
Şube başkanı Ali Yücel adına yapılan yazılı basın bildirisinde "Normalleşme ve özgürlük ifadelerinin sık sık telaffuz edildiği şu günlerde,başörtüsünden dolayı okula alınmayan kız çocuğun hakkını arayan anne Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay ceza verilmesi olayı bizleri derinden üzmüştür."denildi.
 
Tesettür Her Alanda Önkoşulsuz Özgür Bırakılmalıdır
Bildiride "Benzeri hukuksuzlukların ve acıların bir daha yaşanmaması için inancımızın bir gereği olan tesettürün tüm alanlarda ve önkoşulsuz bir şekilde özgür bırakılması,kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim görmeleri yönünde talep olan yerlerde karma eğitimin dayatılmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve tedbirlerin alınması gerekmektedir." İfadeleri kullanıldı.
 
Müslümanların halen bu ülkede ikinci sınıf muamelesi görüldüğünün altı çizilen bildiride, "Özellikle inançlı kesimin, örtülü insanların halen daha bu ülkenin ikinci sınıf vatandaş muamelesini görmeleri bizleri son derece rahatsız etmektedir.Bizim buradan çağrımız;bir kesimi mağdur etmek veya memnun etmek için değil, tamamen şeffaf, adil, hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde vicdani uygulamalar ve kararların uygulanmasıdır." denildi.
"Başını örterek okumak isteyen bu yavrumuzun eğitim hakkını gasp edenler, bir çok okulumuzda kılık-kıyafet kurallarını ihlal eden diğer öğrencileri neden hiç görmek istemezler ?" diye soran Yücel, "Halkımız;uzunluğu bir karışı geçmeyen mini etekler giyip okula devam eden kız öğrencilere ses çıkarmayıp görmezden gelenlerin,,başörtülü öğrenci görünce homurdanmalarını anlamakta güçlük çekmektedir." İfadelerini kullandı.
 
Verilen yanlış karardan bir an önce dönülmesi çağrısı yapılan bildiride " Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Bir taraftan "Haydi kızlar okula" kampanyaları başlatacaksınız, diğer taraftan kızını okula göndermek için hakkını arayan anneye hapis cezası vereceksiniz. Bir an önce özümüze dönmemizin gerektiği inancındayız.Geçmişimizi,inancımızı kabullenmeyip hor görmekle hiçbir yere varamayız. "ifadelerine yer verildi .
 
Bildiride son olarak; "İnancı gereği olarak örtündüğü tesettürü için hak arama mücadelesi veren hanımefendiyi ve eğitim hakkı gasp edilen yavrumuzu tebrik ediyor, onlara reva görülen bu zulmü kınıyoruz." denildi.
(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir