• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Ev Sahibi Olanlar Bu Habere Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emekliler, işsizler, ev hanımları ve engelliler emlak vergisinden muaf oldukları halde bilmeden emlak vergisi ödeyebiliyorlar. Kimse de onlara siz bu vergiden muafsınız demiyor. Hatta belediyeye gittiklerinde "yok öyle bir şey" cevabıyla karşılaşıyorlar. Ya belediye çalışanları da yasadan habersiz ya da başlarından savıyorlar vatandaşı.

Peki emekli, işsiz, ev hanımı ve engelliler muaf oldukları ama önceden ödedikleri bu emlak vergisini geri alabilirler mi? Alabilirlerse nasıl?

İşte Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot bunu anlatmış bugünkü yazısında.

"Emlak vergisinden muaf olan kişiler ilgili Emlak Vergisi Tebliği`nde yer alan, bir örneğini de belediyelerden ücretsiz alabilecekleri formları doldurup ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.

Hemen ardından da ilgili belediyeden düzeltme yoluyla 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 yıllarına ait ödedikleri emlak vergilerinin iadesini istemeleri gerekiyor. Belediyeler bu iadeleri yapmak zorundalar" diyor Şükrü Kızılot.

Peki yeni alınan evin 5 yıllık vergi muafiyeti nasıl olacak, geçmiş yılların ve devremülklerin emlak vergisi nasıl olacak? İşte tüm bu soruların cevabıiçin yazının tamamına bir göz atın deriz!

Bu haberler de ilginizi çekebilir