• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
12 İlde Sağanak Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
Hava Sıcaklığı: Yağış alan bölgelerde 2 ila 4 derece azalırken, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.
 
Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz`de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.
 
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; Batı Akdeniz ile Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.
 
Bölgelere Göre Hava
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya`nın doğu ilçeleri başta olmak üzere, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı (11/21)
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı (16/23)
İzmir: Gökgürültülü sağanak yağışlı (17/23)
Bursa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/23)
Konya: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/20)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/27)
Mersin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/26)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (10/27)
Batman: Parçalı bulutlu (11/28)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (16/30)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (12/26)
Mardin: Parçalı bulutlu (15/25)
Van: Parçalı bulutlu (6/19)
Bingöl: Parçalı bulutlu (11/24)
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir