• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Borçlu Vatandaşa MÜJDE!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HACİZ KALKIYOR

İcra İflas Yasası`nda yapılan değişiklikle vatandaşların yatıramadığı elektrik, su, telefon faturaları icraya gittiği için, 3 katına yakın para ödeme dönemi sona erecek.

Brüt asgari ücretin iki katına kadar olan faturalar ödenmezse, önce vatandaş mektupla `bunu öde` diye uyarılacak.

7 iş günü içinde faturayı ödemezse icra işlemleri başlayacak. Mevcut sistemde fatura belli süre içinde ödenmediğinde süre tanınmadan icraya gidiliyor.
 
MEMURA CEZA


Öte yandan yargının hızlandırılması için hazırlanan 3`üncü yargı paketi tasarısında yapılan değişiklik tamamlandı. Hükümet Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat gibi kamuoyunun yakından takip ettiği davaların soruşturmaları gizli olmasına karşın, ifade tutanakları, belge ve bilgilerin medyada yer almasını önlemek için harekete geçti.

Değişiklik ile soruşturmanın gizliliğini ihlal eden polisler başta olmak üzere tüm memurlara 4-5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Mevcut yasada kamu personeli ayrımı yapılmıyor ve 3 yıla kadar hapis cezası veriliyordu.

Tasarıya ayrıca, tutuklamaya alternatif olan adli kontrol sisteminin uygulamaları arasına, evden çıkmama, şehri terk etmeme ya da belli yere gitmeme seçenekleri de eklendi. Bu kişilerin kontrolü için elektronik pranga kullanılması da gündeme gelebilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir