• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Amasya İHL Öğrencisi Türkiye 2.`si Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bünyamin Çıplak, 542 İHL arasında yapılan yarışmada Arapça şiir okuma kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Kızılcahamam Asya Termal Otel`de gerçekleşen programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, imam hatip liseleri arasında yapılan bu yarışmalarla Arapça öğreniminin yaygınlaşacağını belirtti. Aycan, “Bu konuda emeği olan başta öğretmenler olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Günümüz dünyasında ikinci bir dilin öğrenilmesinin şart olduğunu belirten Aycan, bu konuda imam hatip liselerine büyük iş düştüğünün altını çizerek, "Ülkemizdeki eğitim ve öğretim sisteminde en az bir dil öğrenimi zorunlu hale gelmiştir. İmam hatip liseleri kuruldukları günden bu yana verdikleri Arapça eğitimiyle bunu başarmışlardır.

İHL öğrencisi için Arapça sadece bir dil değildir. Bu dil onlar için hem Kur`an-ı Kerim`i anlama, hem meslek öğrenme hem de yakın ilişkiler kurduğumuz Ortadoğu coğrafyasıyla iletişim kurma anlamında çok önemlidir.

Ayrıca Türkiye`nin imam hatip tecrübesini de dünyaya aktaracağız. Avrupa`da, Asya`da, Afrika`da imam hatip liseleri açacağız ve eğitim alanında ülkeler arasında kaynaşmaya öncülük edeceğiz. Genel müdürlüğümüz her zaman bu çalışmaların destekçisi olacaktır.” şeklinde konuştu

  Uluslararası bir yarışmada Türkiye ikinciliğinin çok önemli başarı olduğunu kaydeden okul müdürü Davut Köse, “Böyle bir netice bizleri ziyadesiyle memnun etti. Büyük bir heyecan ve çekişme içinde yapılan yarışmada öğrencimiz Bünyamin Çıplak ikinci olmayı başardı. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

haberaktüel

Bu haberler de ilginizi çekebilir