• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Peygamber Sevdalıları Mustazaf-Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler Kalem-Der, Genç-Der, Kar-Der, Çağrı- Der ve Selam-Der, yaptıkları istişare toplantısıyla Mustazaf Der'in kapatılması ve Gaziantep'te başörtülü öğrenci velisine verilen cezayı görüşerek, yol haritası belirledi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Platform Koordinatörü Hamdullah Tasalı, Mustazaf-Der'in hukuksuz bir şekilde kapatılması ve Gaziantep merkezde ilköğretim 7. sınıf öğrencisi kızının başörtülü okuma isteğini destekleyen Güllü Çevik'in 2 yıl 10 ay hapis ile mahkûm edilmesini kınamak için istişare toplantısı düzenlediklerini belirtti.

Kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasını ve Güllü Çevik'in mahkûmiyet kararını kınayacaklarını açıklayan Tasalı, Mustazaf-Der'e verilen kapatılma kararıyla İslami sivil toplum kuruluşlarının seslerinin kısılmaya çalışıldığını belirterek, "Yapılan bu hukuksuzluğu diğer bütün İslami kuruluşlara yapılmış gibi kabul edip şiddetle kınıyor ve bu tür hukuksuzlukların bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Tasalı, yaptıkları istişare sonucunda bir yol haritası belirlediklerini belirterek, "Bu yol haritası çerçevesinde Mustazaf-Der'e yapılan hukuksuzluğa karşı, tüm kesimlere sesimizi duyurmak için başta 18 Mayıs'ta Bingöl'de kitlesel basın açıklaması olmak üzere, platforma üye derneklerimiz de basın bildirileri yayınlayacaklardır. Yapacağımız kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasını kınayacağız" diye konuştu.

"Bu karar Müslüman Halkımızın Bağrında Derin Yaralar Açmıştır"
"Yaptığı hayırlı etkinliklerle kendinden söz ettiren, kutlu doğum etkinlikleriyle halkın teveccühünü kazanan bu tür sivil toplum kuruluşlarının kapatılması ona gönül veren Müslüman halkımızın bağrında derin yaralar açmıştır" diyen Tasalı, yapacakları kitlesel basın açıklamalarına Peygamber Sevdalısı Bingöl halkını davet edeceklerini ifade etti.

"Temenni Ediyoruz Ki, Bu Gibi Sıkıntılar ve Hukuksuzluklar Bir Daha Yaşanmaz"
Açıklamasında Adana İhya-Der'e kurulmak istenen komplo ve Gaziantep'te kızını başörtülü okutmak isteyen bir annenin cezalandırılmasına da değinen Tasalı, Mustazaf- Der'in kapatılmasının yanında, yapılan bu gibi linç kampanyalarının kamuoyu nezdinde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirtti.

Bir daha bu gibi yanlış olayların ve sıkıntıların yaşanmaması temennisinde bulunan Tasalı, "Siyasetçilerin, hak ve özgürlüklerin arttırıldığı yönündeki söylemlerinin arttığı bu ortamda, bu gibi tablolarla karşılaşmak bizi üzüyor" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir