• DOLAR 32.449
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2476.23
  • ...
Bitkiler de Van Halkını Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Depremden etkilenen botanik bitki ve fidan satıcıları, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

 

Ceviz ağacı, süs bitkileri, gül çeşitleri, sarmaşık bitkiler, çalı bitkileri, limon ağacı, mandalina ağacı ve daha birçok bitkinin bulunduğunu ve bunları İzmir'den getirdiklerini ifade eden GAP Fidancılık satış elemanı Yusuf Yazık, Van halkının geri dönmesini beklediklerini belirtti.

 

Geçen seneye oranla satışlarının düştüğünü ifade eden Yazık, özellikle maddi durumu iyi olan kesimlerden talebin daha çok olduğunu söyledi.

 

Botanik bitki esnafından Tevfik Elitaş ise,1996'dan beri bitkilerle uğraştığını belirterek, bu sene en büyük sıkıntılarının işyerine yapılan yüzde 300 zammın olduğunu kaydetti.

 

Ara ara yapılan su kesintileri nedeniyle bitkilere istedikleri bakımı yapamadıklarını dile getiren Elitaş, depremden önce 15 kamyon mal getirdiklerini şimdi ise 3 kamyon mal getirdiklerini belirterek bir başka sıkıntısını dile getirdi.

 

Van'da peyzaj işi yapan yedi esnafın bulunduğunu söyleyen Elitaş, "peyzaj işinde anlamayan kişilerin bu işi yapmaları bizi üzüyor. Bu yüzden bazı müşteriler de mağdur oluyor" dedi. (Haşim Tosun/Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir