• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...

BATMAN - Batman ABİGEM 24 Mayıs'ta İhracat Zirvesi düzenleyecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan İhracat Zirvesinde, İhracata yönelik devlet destekleri ve Irak'a ihracata Irak hükümeti tarafından zorunlu hale getirilen SGS denetimlerinin şartları anlatılacak. İhracat yapmak ve ihracatı geliştirmek konusunda bilgilerinde verileceği zirvede, ayrıca soru cevap kısımları da olacak.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman ABİGEM Direktörü Harun İpekyüz, "İhracat, Batman'daki birçok firmanın başta finans olmak üzere önemli sorunlarına çözüm oluşturabilir. İhracata yönelik devlet desteklerinden de faydalanmaları suretiyle, firmalarımızın ihracatlarını artırmak ve geliştirmek için firmaların duyduğu ihtiyaçlar çerçevesinde uzmanlar davet edip zirvelere devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

İhracat desteklerinden Batman'ın neredeyse hiç yararlanılmadığını belirten Harun İpekyüz, "Bu tür desteklerden faydalanan firmalarımız bile desteklerin IGEME destekleri hariç çoğu destekten bihaberler, bu zirve ile farklı destekleri öğrenip ihracat ile ilgili her konuda destekler olduğunu görecekler" dedi.

 

Panelin konuşmacıları arasında SGS'nin kurumları ve hükümetler bölümünün operasyon müdürü olan Esen Keçik ve Uğur Gün de bulunacak. Daha önce OSTIM'de, Ekonomi Bakanlığının katılımıyla Türkiye İhracatçılar meclisinde ve daha birçok yerde konuşmacı olan SGS yetkililerinin Batman'daki zirveye katılacak olmalarının önemli bir fırsat olduğu belirtiliyor. Bu fırsattan yararlanmak için çevre illerden de dinleyiciler zirveye katılacak.

 

ABİGEM, "Bilindiği gibi SGS dünyanın 140 ülkesinde 59 bin çalışanıyla özellikle hükümetlere iş yapıyor. 2011 yılında Irak hükümeti ile de anlaşma sağlayan SGS ile belirlenen sektörlerde Irak'a SGS denetiminden geçmemiş hiçbir ürün ihraç edilemeyecek" denildi.

 

24 Mayıs Günü Yeni Kültür Merkezinde gerçekleşecek ihracat zirvesine hem ihracat yapan hem de bu konuyla ilgilenen herkes davet edildi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)