• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Okulların Kalite Yolculuğu Birbirine Örnek Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi, Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen "Okullarda Mükemmellik Modeli Uygulamaları ve İyileştirme Çalışmaları Örnekleri` konulu paylaşım toplantısı yoğun ilgi gördü.

Uğur Mumcu Sahnesi`nde Bursa ve çevresinden çeşitli okulların yönetici ve öğretmenlerinin katılımıyla yapılan toplantının açılışında konuşan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi "Pilot olarak belirlenen okullarımızda yönetici ve öğretmenlerimizin çalışmaları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla EFQM mükemmellik modeli başarıyla uygulanmaktadır." dedi.

`Bursa Kalite Ödülü` sürecinde 2005 yılından itibaren örnek sonuçlar elde edildiğini anlatan Direkçi, "Bursa`da özel kurumların yanında artık eğitim kurumlarımızın kalite yolculuğundaki başarıları konuşulmaktadır. EFQM modelinin de etkisiyle okullarımız Milli Eğitim Bakanlığı kalite ödül sürecinde il birinciliği, ikinciliği elde edip Bursa`nın adını duyurarak başarılarını ispatlamışlardır." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da "İlimizde kalitesiyle ön plana çıkmış, marka olmuş pek çok firma, okul ve kamu kurumu var. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olan okul ve kurumlarımız ise bugüne kadar bizleri başarı ile temsil etmiş ve pek çok ulusal ve uluslararası başarı yakalamıştır." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından KalDer Bursa Şubesi Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu (EKG) Üyesi Girne A.Coşkun, grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından gerçekleşen panelde, Bosch Sürekli İyileştirme Sorumlusu Dilek Aydın bir sunum yaptı.

Toplantının ikinci bölümünde Bursa Kalite Ödülü Baş Değerlendiricisi Betaseals Genel Müdürü Atilla Yılmaz`ın moderatörlüğünde pilot okulların sunuşları gerçekleşti. Sunuşlarda İnegöl100. Yıl İlköğretim Okulu, Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, kalite yolculukları ve kazanımları üzerine kurumlarındaki uygulamaları katılımcılara aktardı.

haberaktüel

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir