• DOLAR 32.583
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2427.69
  • ...
"Adaletten ve İnsaftan Yoksun Bir Hukuk Cinayeti İşlenmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına Mustazaflar Cemiyeti tepki gösterdi. Mustazaflar Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, "Kurulduğu ilk günden itibaren adı hep hayırla ve övgüyle anılan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) kapatılması ile ilgili görüş ve kanaatlerimizi halkımızla ve siz değerli basınımızla paylaşma zorunluluğu hasıl olmuştur." denildi.

Mustazaf-Der'in yasal sınırlar içerisinde, legal faaliyetleri olan saygın bir sivil toplum kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada, "Bugüne kadar da kutlu doğum etkinlikleri, Filistin ile ilgili etkinlikler, kermesler, basın açıklamaları, hayırlı hizmetler, halk arasındaki kan davası gibi sulh meseleleri dışında, herhangi yasa dışı bir olaya karışmamış ve bütün provokelere karşın her zaman itidal üzere bir yol takip ederek her anlamda halkımızın güven ve takdirini kazanmıştır. Durum böyle olduğu halde maalesef her zaman 28 Şubatçı Ergenekon zihniyeti tarafından hedef tahtasına oturtulmaya, tüm faaliyetleri mercek altına alınmaya, görmezden gelinmeye, dışlanmaya çalışılmıştır. Buna rağmen "Halka hizmet Hakka hizmettir. " düsturundan hareketle hizmet yolunda hiç bir zaman geri durmamış ve hiç bir kınayıcının kınamasından da çekinmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kapatılmasına ilişkin iddianame ve kararın içi kof bir yalanlar manzumesinden ibaret olduğu dile getirilen açıklamada, "İnanıyoruz ki iddianameyi gören ve okuyan tüm akıl ve insaf sahipleri de bu gerçeğin farkına varacak ve bu kararı verenleri kendi vicdanlarında mahkum edeceklerdir. Adaletten ve insaftan yoksun bir hukuk cinayeti işlenmiş ve vicdanlar yaralanmıştır. 'Adalet mülkün temelidir' şiarı katledilmiş ve güven duygusu zedelenmiştir" denildi.

Bu haksız ve hukuksuz kararı kınayıp protesto ettiklerini belirtilen açıklamada, "Şunu biliyor ve inanıyoruz ki haksız yere karar verenler, bunun vebalinin altında manen ve vicdanen ezilecek ve yevm-il mahşerde de bundan sual olacaklardır. Mustazaf-Der camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunar, en yakın zamanda daha güzel hizmetleriyle tekrar aramızda görmeyi ümit ederiz." temennisinde bulunuldu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir