• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Kalem Der Güllü Çevik'e Verilen Cezayı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Gaziantep Şehitkamil İMKB öğrencisi başörtülü kızı Şüheda Çevik'in eğitim hakkını arayan anne Güllü Çevik'e verilen skandal cezaya tepki gösteren Kalem Derneği yaptığı yazılı açıklamada, Güllü Çevik'in insafsızca cezaya çarptırıldığının altını çizdi.


İdeolojik bir kararla başörtülü öğrenci velisine ceza verildiği belirtilen açıklamada, "Belki de bu mağduriyetlerin en öne çıkanı da başörtülü okumak isteyenlerin yaşadıklarıdır. Daha önce başörtülü öğrencileri psikolojik olarak yalnızlaştırmayla başlayan, sınıfa almayıp soğuk odalarda tecritle devam eden, öğrenci velilerini tehditle gelişen, okul değiştirme adı altında sürgünlerle yükselişe geçen bu haksızlık ve zulüm, Gaziantep'te başörtülü bir öğrencinin annesine verilen 2 yıl 10 aylık bir cezayla tavan yapmış ve inanan yürekleri ciddi manada kanatmıştır." denildi.


"Bir annenin kendi evladına sahip çıkmasından ve onu koruma refleksinden daha doğal ne olabilir?" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Antepli anne Güllü Çevik de hem İslami endişe taşıyan bir anne olma hem de kızının kendi hür iradesiyle okula örtülü gitme hasebiyle kızının örtülü derslere alınmaması karşısında doğal olarak harekete geçmiş. Okul idarecileriyle görüşmüş ve bir veli olarak tepkisini ortaya koymuştur. Okul yöneticilerinin işgüzarlığı karşısında dayanamayan anne de içgüdüsel olarak onlara Allah'tan korkmaları, vicdanlı olmaları ve cehennem azabıyla korkutma noktasında bazı sözler sarf etmiştir. İşin garabeti ve hukuk faciası sayılacak cinsten bir kararla bu doğal tepki tehdit algısı sayılmış ve Güllü Çevik, bu insafsızca cezayla cezalandırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.


Kararın hukuksuzca ve insafsızca verildiği hatırlatılan açıklamada, "İnsanların insani, fıtri ve de inancına dayalı haklarını talep etmekten daha doğal ne olabilir? Hem bu hakların verilmesi bir minnet ve lütuf değildir ki tamamen insani bir gerekliliktir. Bu tür uygulamalar, " Haydi kızlar okula!" sloganının içinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor. Evet, kızlar okula ama örtünüzden, iffetinizden sıyrılarak mı denilmeye getiriliyor? Uygulamalar ne yazık ki bunu gösteriyor. Bir eğitim yapılanması olarak bu kararı yanlış, insafsız, hukuksuz ve gayri insani buluyor; özelde bu haksızlık genelde eğitimin işleyişine dönük tüm haksızlıklara karşı tepkimizi dile getiriyor. Daha yaşanabilir bir toplumun temelleri noktasında ilgili ve yetkili kişileri gayretlenmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir